De zomervakantie is nu echt voorbij en dat betekent niet alleen dat de kids weer naar school gaan; ook werknemers gaan weer met frisse zin aan de slag.
Vakantieverhalen worden gedeeld: de één is thuisgebleven om te klussen, de ander heeft eindelijk die droomreis met de camper gemaakt. De 'groene' medewerker is met de trein naar Portugal gegaan en die hippe stagiair is deze zomer alle festivals afgegaan.
Lees verderOp 16 maart 2022 is het precies twee jaar geleden dat ons land werd opgeroepen zo veel mogelijk thuis te werken.
Daarom is 16 maart uitgeroepen tot Dag van de Thuiswerker. Misschien heb je vorig jaar een bosje bloemen, een borrelpakket of taart thuisbezorgd gekregen. Superleuk natuurlijk, om op deze manier waardering te ontvangen van je werkgever.
Maar dit jaar ligt het gelukkig anders!
Dit jaar hoef je de Dag van de Thuiswerker niet thuis te vieren. Dit jaar vieren we het samen!
Hoe? In dit blog lees je 3 inspirerende tips om er een onvergetelijke Dag van de Thuiswerker van te maken.
Lees verderGa ’s avonds een stukje lopen door de stad en het valt meteen op hoeveel deliveryboys en -girls links en rechts aan je voorbijflitsen.
Op hun elektrische fietsen en scooters doen ze een race tegen de klok. Want de bestelde gerechten moeten zo snel mogelijk en het liefst nog warm, bij de klant worden afgeleverd.
Tijdens de pandemie was voor veel restaurants bezorging aan huis dé manier om het hoofd boven water te houden of op z’n minst onder de aandacht te blijven van hun klanten (die voorheen gasten werden genoemd).
Lees verderTuurlijk, de meeste mensen zijn er inmiddels aan gewend om vanuit huis te werken. Sommige zweren erbij en willen niet meer terug (de file in). Zij vinden het heerlijk dat ze de vrijheid hebben om hun eigen tijd in te delen. Een wasje tussendoor en lunchen wanneer je maar wil. De ander mist de gezamenlijke lunch en het contact met collega’s.
Een van de grote nadelen van het thuiswerken is dat het minder zichtbaar is, wanneer een collega niet lekker in zijn vel zit. Werkdruk en werkgeluk worden vaak in een adem met elkaar genoemd. Niet zo gek, want ze staan direct met elkaar in verbinding. Niet happy met je werk? Dat geeft stress. Structureel te veel taken op je bordje? Dan is het lastig genieten van je leuke job.
Ben jij secretaresse, een zogenaamde spin in het web?
Dan moet je nogal wat competenties hebben!
Bij k-eet hebben we regelmatig secretaresses aan de lijn die op zoek zijn naar een goed cateringbedrijf. Ze vragen bij diverse cateraars offertes op en leggen die dan naast elkaar. Met alle respect, maar vergelijken is lastig.
Waar moet je dan op letten? Op prijs? Op locatie? Op de website met gelikte foto’s? Op duurzaamheid? Op ervaring? Natuurlijk, soms is een laag budget doorslaggevend. Een bedrijfsborrel met bitterballen en vlammetjes kan heel gezellig zijn. En een biervaatje is zó aangesloten.
Maar – in onze ogen – heb je dáár geen cateraar voor nodig.
Lees verderDe meeste bedrijven organiseren wel één keer per jaar een bedrijfsfeest.
Het ene bedrijf pakt wat groter uit dan het andere. Maar of je nu met z’n allen gaat bowlen, naar een escaperoom gaat of gaat parachutespringen, het bedrijfsfeest is niet alleen maar leuk, het heeft een doel!
een bedrijfsfeest is een vorm van waardering
Een bepaald virus (we willen geen namen noemen) heeft het al een tijd onmogelijk gemaakt om een écht knallend bedrijfsfeest te geven. Dat is jammer want een bedrijfsuitje is een perfecte manier voor de werkgever om zijn waardering te laten blijken. Zeg nou zelf, we vinden het toch allemaal fijn om naast ons salaris af en toe een schouderklopje, compliment of presentje te ontvangen?
Een bedrijfsfeest is een feestelijke manier om samen het succes te vieren van het afgelopen jaar. Maar ook als het jaar tegenviel, is dat misschien wel een extra reden om dankbaarheid te tonen voor de samenwerking in lastige tijden. Een geslaagd bedrijfsfeest is niet afhankelijk van het budget. Belangrijker is dat het van harte wordt gegeven.
Lees verderIngrediënten
Voor dit recept heb je een wafelijzer nodig.
Lees verderIngrediënten voor 4 personen
Ingrediënten voor 2 personen
Ingrediënten voor 4 personen
4 kalfsschenkel
1 fles rode wijn
2 uien
4 tenen knoflook
½ knolselderij
2 wortels
Eetlepel grove mosterd
2 eetlepels bruine basterd
2 dl kalfsfond
Verse peper
1 bos krulpeterselie
1 citroen
Ingrediënten voor 4 personen:
Ingrediënten voor 4 personen
1 Eendenpaté
1 Doosje bundelzwammen
1 Brioche broodje
1 Potje Preiselbeeren
1 Zakje Geleisuiker
1 Scheut rode port
4 Schorseneren
1 Little gem sla
1 teentje knoflook
Frans Duijts is sinds zijn maagverkleining in augustus 20 kilo afgevallen en weegt nu nog maar 103 kilo! Good for you, Frans. Hij streamde zijn maagoperatie live. Dát had hij voor ons dan weer níet hoeven doen.
Waar wij ons dan weer zorgen om maken: hoe moet dat met de feestdagen? Zit Frans dan gezellig met zijn Marloes aan een sfeervol gedekte kerstafel te knagen op een blaadje sla, terwijl de rest van de familie zich tegoed doet aan een rijk gevulde kerstdis?
Lieve Frans, het hoeft niet zo te zijn!
Sinds december kun gewoon thuis genieten van de heerlijke chutney's van k-eet. Maar wat kun je er mee? Welke smaak past bij welk lunchgerecht? We helpen je een beetje op weg. Natuurlijk zijn we benieuwd wat jouw favoriete combinatie is en bij welke gerechten jij chutney nog meer lekker vindt! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
Lees verder(voor 4 pers.)
Lees verder
ingrediënten voor 8 personen
Voor de korst:
Voor de vulling:
Lees verder
Recept voor 4 personen:
ingrediënten voor 4 personen
Lees verderNodig: keukenmachine, ingevette springvorm (ø 24 cm)
Recept voor 10 personen
Lees verderRecept voor 6 personen
Lees verderlet op: de marinade moet een nachtje intrekken, dus begin op tijd.