BEL! 06 22200368
 

Eendenpaté met bundelzwam, schorseneren en Preiselbeeren

Ingrediënten voor 4 personen

1 Eendenpaté
1 Doosje bundelzwammen
1 Brioche broodje
1 Potje Preiselbeeren
1 Zakje Geleisuiker
1 Scheut rode port
4 Schorseneren
1 Little gem sla
1 teentje knoflook

 

Lees meer ...
 

Aardperensoep voor de gewone dagen

Frans Duijts is sinds zijn maagverkleining in augustus 20 kilo afgevallen en weegt nu nog maar 103 kilo! Good for you, Frans. Hij streamde zijn maagoperatie live. Dát had hij voor ons dan weer níet hoeven doen.

Lees meer ...
 

ZUURDESEM MET BRIE EN MANGOSALSA

  • 1 zuurdesem stokbrood
  • Brie
  • Beetje roomboter
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 2 bosuitjes
Lees meer ...
 

VIJGEN MET BLAUWE KAAS

  • Vijgen
  • Stuk blauwe kaas; Roquefort AOC, Bleu d'Auvergne, Rochebaron of Castello bleu
  • Walnoten grof gehakt
  • Balsamicoazijn van goede kwaliteit Lees meer ...
 

PANNA COTTA MET ROOD FRUIT

  • 500 ml slagroom
  • 500 ml melk
  • 80 gr suiker
  • schil van 1 citroen
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • Lees meer ...
 

ROMIGE POMPOENSOEP MET PARMEZAANKRULLEN

  • 4 personen
  • 60 g boter + 1 klontje
  • 30 g bloem
  • 2 fijngehakte rode uien
  • 1 kg pompoen in blokjes
  • 1 glas witte wijn
Lees meer ...
 

DE LEKKERSTE LUNCHGERECHTEN MET K-EETS CHUTNEYS

Sinds december kun gewoon thuis genieten van de heerlijke chutney's van k-eet. Maar wat kun je er mee? Welke smaak past bij welk lunchgerecht? We helpen je een beetje op weg. Natuurlijk zijn we benieuwd wat jouw favoriete combinatie is en bij welke gerechten jij chutney nog meer lekker vindt! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Lees meer ...
 

ROLLETJE VAN EENDENBORST

   met salade van witlof en appel, gebakken gamba’s, krokante

   tortilla en limoendressing

  •  4 plakjes gerookte eendenborst 
  • 12 gamba’s gebakken in wat olie 
  • 2 appels in hele kleine blokjes gesneden
  • Lees meer ...
 

KOFFIEMOUSSE

  • 4 gelatineblaadjes 
  • 125 ml espresso 
  • 2 zakjes vanillesuiker 
  • 3 eierdooiers 
  • 75 gr suiker 
  • 150 ml slagroom 
  • Lees meer ...
 

VERSE KREEFT MET TRUFFELMAYONAISE

  • Levende kreeft (1 kreeft per 2 personen)
  • Visbouillon (zelf getrokken of met visbouillontablet)
  • Zwarte truffelsaus
  • 1 ei en 1 eidooier
  • 200 ml lekkere olie
  • Scheutje witte wijnazijn
Lees meer ...
 

OVERHEERLIJKE LIMOENTAART

Ingrediënten voor 8 personen

Voor de korst:

  • 200 g bloem
  • 1/4 tl zout
  • 125 g koude boter
  • 2 el water
Lees meer ...
 

BLINI MET ZALMTARTAAR EN CITROENROOM

  • 8 blini's
  • Stukje rauwe zalm 50 gram
  • Gerookte zalm 50 gram
  • Korianderpoeder
  • Grove mosterd
  • Suiker
  • Peper & zout
Lees meer ...
 

ASPERGEBAVAROIS

 Recept voor 4 personen:

  • 350 gram asperges
  • 1 vanillestokje
  • 2 deciliter melk
  • blaadje gelatine
  • 4 eierdooiers
Lees meer ...
 

ZOMERSE COUSCOUS SALADE

  • 200 gram parel couscous
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • zout
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
Lees meer ...
 

HEERLIJKE PERENTAART VAN K-EET

  • 100 gr. vloeibare margarine
  • 100 gr. basterdsuiker, 2 eieren
  • 160 zelfrijzend bakmeel
  • ca. 5 harde handperen
  • scheut licor 43
  • rasp en sap van 1/2 sinaasappel
  • Lees meer ...
 

HEILBOT MET CHOCOLADESAUS

  • 800 gram heilbot
  • 2 uien
  • 1 eetlepels bloem
  • 1 glas witte wijn
  • 50 gram pure chocolade
  • 1 glas visbouillon
  • Lees meer ...
 

CHEESECAKE MET WITTE CHOCOLADE EN BAILEYS

  • 175 g chocoladekoekjes (bijv. Sablés tout Chocolat, Bonne Maman)
  • 60 g boter, gesmolten
  • 500 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 200 ml crème fraîche
  • 200 g kristalsuiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 4 eieren
  • Lees meer ...
 

SALSA VERDE

  • 3 teentjes zeer fijngesneden knoflook
  • 3 el fijngesneden peterselie
  • 1/2 el fijngesneden munt 3 el fijngesneden basilicum
  • 1 el mosterd 4 fijngesneden ansjovisfilets
  • 2 el kappertjes, afgespoeld en uitgelekt en grofgesneden
  • 1 dl olijfolie
Lees meer ...
 

GEPEKELDE ZALM MET AUBERGINE EN MIERIKSWORTEL

Let op: de marinade moet een nachtje intrekken, dus begin op tijd.

  • 200 gr zalmfilet
  • 250 gr grof zout
  • 1 citroen
  • 50 gr kristalsuiker
  • aubergine
  • Lees meer ...
 

CHUTNEY VAN RODE BIET

  • 250 gr rode bietjes
  • 1 bol gepofte knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 groene appel
  • 1 laurierblaadje
  • takje tijm
  • Lees meer ...
 

VITELLO TONATO KALFSTARTAAR

  •  400 gram kalfsmuis
  •  1 el kappertjes
  •  handje vol sud ’n sol tomaatjes
  •  kruidenolie
  •  bosui
  •  blikje tonijn
Lees meer ...