Avontuurlijke catering om in vakantiestemming te blijven

De zomervakantie is nu echt voorbij en dat betekent niet alleen dat de kids weer naar school gaan; ook werknemers gaan weer met frisse zin aan de slag.

Vakantieverhalen worden gedeeld: de één is thuisgebleven om te klussen, de ander heeft eindelijk die droomreis met de camper gemaakt. De 'groene' medewerker is met de trein naar Portugal gegaan en die hippe stagiair is deze zomer alle festivals afgegaan.

Lees verder

3 manieren om de Dag van de Thuiswerker met collega’s te vieren

Op 16 maart 2022 is het precies twee jaar geleden dat ons land werd opgeroepen zo veel mogelijk thuis te werken.
Daarom is 16 maart uitgeroepen tot Dag van de Thuiswerker. Misschien heb je vorig jaar een bosje bloemen, een borrelpakket of taart thuisbezorgd gekregen. Superleuk natuurlijk, om op deze manier waardering te ontvangen van je werkgever.

Maar dit jaar ligt het gelukkig anders!

Dit jaar hoef je de Dag van de Thuiswerker niet thuis te vieren. Dit jaar vieren we het samen!

Hoe? In dit blog lees je 3 inspirerende tips om er een onvergetelijke Dag van de Thuiswerker van te maken.

Lees verder

Thuisbezorgd is makkelijk maar catering is feest

Ga ’s avonds een stukje lopen door de stad en het valt meteen op hoeveel deliveryboys en -girls links en rechts aan je voorbijflitsen.

Op hun elektrische fietsen en scooters doen ze een race tegen de klok. Want de bestelde gerechten moeten zo snel mogelijk en het liefst nog warm, bij de klant worden afgeleverd.

Tijdens de pandemie was voor veel restaurants bezorging aan huis dé manier om het hoofd boven water te houden of op z’n minst onder de aandacht te blijven van hun klanten (die voorheen gasten werden genoemd).

Lees verder

Zo zorg je voor gelukkige werknemers en een gezond bedrijf

Tuurlijk, de meeste mensen zijn er inmiddels aan gewend om vanuit huis te werken. Sommige zweren erbij en willen niet meer terug (de file in). Zij vinden het heerlijk dat ze de vrijheid hebben om hun eigen tijd in te delen. Een wasje tussendoor en lunchen wanneer je maar wil. De ander mist de gezamenlijke lunch en het contact met collega’s.


Een van de grote nadelen van het thuiswerken is dat het minder zichtbaar is, wanneer een collega niet lekker in zijn vel zit. Werkdruk en werkgeluk worden vaak in een adem met elkaar genoemd. Niet zo gek, want ze staan direct met elkaar in verbinding. Niet happy met je werk? Dat geeft stress. Structureel te veel taken op je bordje? Dan is het lastig genieten van je leuke job.

Lees verder

het belangrijkste telefoonnummer dat elke secretaresse zou moeten hebben

Ben jij secretaresse, een zogenaamde spin in het web?

Dan moet je nogal wat competenties hebben!

Bij k-eet hebben we regelmatig secretaresses aan de lijn die op zoek zijn naar een goed cateringbedrijf. Ze vragen bij diverse cateraars offertes op en leggen die dan naast elkaar. Met alle respect, maar vergelijken is lastig.

Waar moet je dan op letten? Op prijs? Op locatie? Op de website met gelikte foto’s? Op duurzaamheid? Op ervaring? Natuurlijk, soms is een laag budget doorslaggevend. Een bedrijfsborrel met bitterballen en vlammetjes kan heel gezellig zijn. En een biervaatje is zó aangesloten.

Maar – in onze ogen – heb je dáár geen cateraar voor nodig.

Lees verder

waarom juist nu een bedrijfsfeest organiseren

De meeste bedrijven organiseren wel één keer per jaar een bedrijfsfeest.

Het ene bedrijf pakt wat groter uit dan het andere. Maar of je nu met z’n allen gaat bowlen, naar een escaperoom gaat of gaat parachutespringen, het bedrijfsfeest is niet alleen maar leuk, het heeft een doel!

een bedrijfsfeest is een vorm van waardering

Een bepaald virus (we willen geen namen noemen) heeft het al een tijd onmogelijk gemaakt om een écht knallend bedrijfsfeest te geven. Dat is jammer want een bedrijfsuitje is een perfecte manier voor de werkgever om zijn waardering te laten blijken. Zeg nou zelf, we vinden het toch allemaal fijn om naast ons salaris af en toe een schouderklopje, compliment of presentje te ontvangen?

Een bedrijfsfeest is een feestelijke manier om samen het succes te vieren van het afgelopen jaar. Maar ook als het jaar tegenviel, is dat misschien wel een extra reden om dankbaarheid te tonen voor de samenwerking in lastige tijden. Een geslaagd bedrijfsfeest is niet afhankelijk van het budget. Belangrijker is dat het van harte wordt gegeven.

Lees verder

aardappelwafeltje met crème fraiche

Ingrediënten

  • 400 gr kruimige aardappels
  • 2 eieren
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • Een handje vol verse kruiden (peterselie, bieslook etc.)
  • 75 gr geraspte oude kaas
  • Peper en zout

Voor dit recept heb je een wafelijzer nodig.

Lees verder

Lemon Curd (Citroencustard)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 citroenen
  • 200 gram fijne suiker
  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 eieren
Lees verder

Springrol met zalm, mangosalade en chili-korianderdressing

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 rijstvellen
  • 40 gram glasnoedels
  • 100 gram verse zalm in blokjes
  • 1 rode peper
  • sesamolie
  • chilisaus
  • 1 bosuitje
  • handje rucola
  • Bosje koriander
  • halve mango in blokjes
  • limoensap
  • bruine suiker
  • scheutje vissaus
Lees verder

Ossobuco met Gremolata

Ingrediënten voor 4 personen
4 kalfsschenkel
1 fles rode wijn
2 uien
4 tenen knoflook
½  knolselderij
2 wortels
Eetlepel grove mosterd
2 eetlepels bruine basterd
2 dl kalfsfond
Verse peper
1 bos krulpeterselie 
1 citroen

Lees verder

Rode bietenrisotto

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram arboriorijst
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 afgestreken eetlepel bouillonpoeder
  • Een scheut rode bietensap
  • Een scheut witte wijn
Lees verder

rouille (voor bij uw vissoep)

  • 1 rode paprika, geroosterd en zonder velletje
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1-2 sneetjes wit brood, zonder korstje en in stukken
  • 1 eidooier
  • 1 el Dijonmosterd
  • Het sap van 1 citroen
  • Snuf zeezout
  • Ca. 100 ml olijfolie extra virgine
  • Snuf cayennepeper naar smaak
Lees verder

Eendenpaté met bundelzwam, schorseneren en Preiselbeeren

Ingrediënten voor 4 personen

1 Eendenpaté
1 Doosje bundelzwammen
1 Brioche broodje
1 Potje Preiselbeeren
1 Zakje Geleisuiker
1 Scheut rode port
4 Schorseneren
1 Little gem sla
1 teentje knoflook

Lees verder

Aardperensoep voor de gewone dagen

Frans Duijts is sinds zijn maagverkleining in augustus 20 kilo afgevallen en weegt nu nog maar 103 kilo! Good for you, Frans. Hij streamde zijn maagoperatie live. Dát had hij voor ons dan weer níet hoeven doen.


Waar wij ons dan weer zorgen om maken: hoe moet dat met de feestdagen? Zit Frans dan gezellig met zijn Marloes aan een sfeervol gedekte kerstafel te knagen op een blaadje sla, terwijl de rest van de familie zich tegoed doet aan een rijk gevulde kerstdis?

Lieve Frans, het hoeft niet zo te zijn!

Lees verder

ZUURDESEM MET BRIE EN MANGOSALSA

  • 1 zuurdesem stokbrood
  • Brie
  • Beetje roomboter
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 2 bosuitjes
  • 3 sappige tomaten
  • Citroensap
  • Verse koriander
  • Peper + zout
Lees verder

VIJGEN MET BLAUWE KAAS

  • Vijgen
  • Stuk blauwe kaas; Roquefort AOC, Bleu d'Auvergne, Rochebaron of Castello bleu
  • Walnoten grof gehakt
  • Balsamicoazijn van goede kwaliteit
Lees verder

PANNA COTTA MET ROOD FRUIT

  • 500 ml slagroom
  • 500 ml melk
  • 80 gr suiker
  • schil van 1 citroen
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • rood fruit naar keuze
Lees verder

ROMIGE POMPOENSOEP MET PARMEZAANKRULLEN

  • 4 personen
  • 60 g boter + 1 klontje
  • 30 g bloem
  • 2 fijngehakte rode uien
  • 1 kg pompoen in blokjes
  • 1 glas witte wijn
  • 1 lt bouillon (gevogelte of groenten)
  • 100 ml slagroom
  • 1 blokje parmezaan + 40 g geraspte parmezaan
Lees verder

DE LEKKERSTE LUNCHGERECHTEN MET K-EETS CHUTNEYS

Sinds december kun gewoon thuis genieten van de heerlijke chutney's van k-eet. Maar wat kun je er mee? Welke smaak past bij welk lunchgerecht? We helpen je een beetje op weg. Natuurlijk zijn we benieuwd wat jouw favoriete combinatie is en bij welke gerechten jij chutney nog meer lekker vindt! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Lees verder

ROLLETJE VAN EENDENBORST met salade van witlof en appel, gebakken gamba’s, krokante tortilla en limoendressing

  • 4 plakjes gerookte eendenborst 
  • 12 gamba’s gebakken in wat olie 
  • 2 appels in hele kleine blokjes gesneden
  • 2 stuks witlof in hele kleine blokjes gesneden
  • Mooie kleine slablaadjes 
  • Verse bieslook
  • Flinke schep mascarpone 
  • Limoendressing 
  • 1 tortilla 
  • 2 kwarteleitjes gekookt en doormidden gesneden
    (voor 4 pers.)
Lees verder

KOFFIEMOUSSE

  • 4 gelatineblaadjes 
  • 125 ml espresso 
  • 2 zakjes vanillesuiker 
  • 3 eierdooiers 
  • 75 gr suiker 
  • 150 ml slagroom 
  • 150 gr mascarpone 
  • Melkschuim 
  • Cacaopoeder

(voor 4 pers.)

Lees verder

VERSE KREEFT MET TRUFFELMAYONAISE

  • Levende kreeft (1 kreeft per 2 personen)
  • Visbouillon (zelf getrokken of met visbouillontablet)
  • Zwarte truffelsaus
  • 1 ei en 1 eidooier
  • 200 ml lekkere olie
  • Scheutje witte wijnazijn
  • Zout en peper
  • Citroen(sap) of limoen(sap)
  • Kervel
Lees verder

OVERHEERLIJKE LIMOENTAART

 

ingrediënten voor 8 personen

Voor de korst:

  • 200 g bloem
  • 1/4 tl zout
  • 125 g koude boter
  • 2 el water

Voor de vulling:

  • 300 g witte basterdsuiker
  • 6 eieren
  • 100 g zachte boter (op kamertemperatuur)
  • 6 limoenen

 

Lees verder

BLINI MET ZALMTARTAAR EN CITROENROOM

  • 8 blini's
  • Stukje rauwe zalm 50 gram
  • Gerookte zalm 50 gram
  • Korianderpoeder
  • Grove mosterd
  • Suiker
  • Peper & zout
Lees verder

ASPERGEBAVAROIS

Recept voor 4 personen:

  • 350 gram asperges
  • 1 vanillestokje
  • 2 deciliter melk
  • blaadje gelatine
  • 4 eierdooiers
  • 300 gram suiker
  • 25 gram poedersuiker
  • 0,5 liter slagroom
  • ijswater
Lees verder

ZOMERSE COUSCOUS SALADE

  • 200 gram parel couscous
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • zout
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 3 bosuitjes
  • verse munt
  • koriander
  • 200 gram feta
  • peper
  • paar plakjes gerookte zalm
  • 4 gamba's gebakken
  • paar schijfjes limoen
Lees verder

HEERLIJKE PERENTAART VAN K-EET

  • 100 gr. vloeibare margarine
  • 100 gr. basterdsuiker, 2 eieren
  • 160 zelfrijzend bakmeel
  • ca. 5 harde handperen
  • scheut licor 43
  • rasp en sap van 1/2 sinaasappel
  • amandelschaafsel
  • evt. suiker met kaneel
Lees verder

HEILBOT MET CHOCOLADESAUS

  • 800 gram heilbot
  • 2 uien
  • 1 eetlepels bloem
  • 1 glas witte wijn
  • 50 gram pure chocolade
  • 1 glas visbouillon
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • olie en zout

ingrediënten voor 4 personen

Lees verder

CHEESECAKE MET WITTE CHOCOLADE EN BAILEYS

  • 175 g chocoladekoekjes (bijv. Sablés tout Chocolat, Bonne Maman)
  • 60 g boter, gesmolten
  • 500 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 200 ml crème fraîche
  • 200 g kristalsuiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 4 eieren
  • 50 ml Baileys (whiskylikeur)
  • 150 g witte chocolade,fijngehak

Nodig: keukenmachine, ingevette springvorm (ø 24 cm)

Recept voor 10 personen

Lees verder

SALSA VERDE

  • 3 teentjes zeer fijngesneden knoflook
  • 3 el fijngesneden peterselie
  • 1/2 el fijngesneden munt 3 el fijngesneden basilicum
  • 1 el mosterd 4 fijngesneden ansjovisfilets
  • 2 el kappertjes, afgespoeld en uitgelekt en grofgesneden
  • 1 dl olijfolie
  • 1 tot 1 1/2 el citroensap

Recept voor 6 personen

Lees verder

GEPEKELDE ZALM MET AUBERGINE EN MIERIKSWORTEL

let op: de marinade moet een nachtje intrekken, dus begin op tijd.

  • 200 gr zalmfilet
  • 250 gr grof zout
  • 1 citroen
  • 50 gr kristalsuiker
  • aubergine
  • mierikswortel
  • mosterd
  • mayonaise
Lees verder

CHUTNEY VAN RODE BIET

  • 250 gr rode bietjes
  • 1 bol gepofte knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 groene appel
  • 1 laurierblaadje
  • takje tijm
  • scheutje rode port
  • scheutje rode wijnazijn
  • snufje kruidnagel
  • klont boter om te smoren
  • 100 gr geleisuiker
  • peper en zout
Lees verder

VITELLO TONATO KALFSTARTAAR

  •  400 gram kalfsmuis
  •  1 el kappertjes
  •  handje vol sud ’n sol tomaatjes
  •  kruidenolie
  •  bosui
  •  blikje tonijn
Lees verder

K-eet

Omdat wij werken met verse seizoensproducten

en onze passie ons dwingt steeds nieuwe gerechtjes te creëren,

is catering van K-eet als altijd maatwerk.

 

Onze lijsten met lunch/diner/buffet/borrels

zijn slechts een greep van wat je bij ons kunt bestellen!

 

Wij denken graag met je mee,

vraag daarom altijd naar een offerte op maat.

 

Ook kunnen we je helpen aan

statafels, linnen, borden, bestek, glaswerk, enz...

 

 

Andere wensen?

Goed om te weten dat (bijna) alles mogelijk is.

Heb je zelf een idee, laat het weten.

Wij denken mee en hebben voor elke gelegenheid een culinaire oplossing.

 

bel k-eet

 06 22 20 03 68 

 

Wil je deze lijst delen?

Vul dan hieronder het e-mailadres in en wij sturen het voor jou door.

Invalid Input