Schep de salade in het midden van het bord, gebruik hiervoor eventueel een steekring en bekleed het rondom met de plakjes eendenborst. Leg alle andere ingrediënten rondom het rolletje en schep er wat limoendressing over.
Tip: je kunt in plaats van eendenborst ook rosbief of fricandeau gebruiken.
Mnom mnom…
Zo’n salade met plakjes eendenborst is natuurlijk lekker. Maar waarom haal je niet een hele eendenborst die je zelf klaarmaakt? Zelf bakken is makkelijk, snel en zó ontzettend lekker!
Een eend heeft een dikke vetlaag die je in moet snijden voor het bakken, zodat het vlees niet kromtrekt en het vet goed smelt en wegloopt. (Als je dit één keer hebt nagelaten, vergeet je het nooit meer. De eendenborst verandert in een smakeloze, slappe en vette lap vlees. Niet lekker! )
Snij lange inkepingen over de breedte van de eendenborst. Snijd vervolgens tegen de richting in zodat een ruitpatroon ontstaat.
Verwarm een pan en bak de eendenborst eerst vijf minuten op het eigen vet zonder toevoeging van olie of boter. Na vijf minuten draai je de filet om. Wanneer de filet gaar is, is afhankelijk van de dikte van de eendenborstfilet. Houd ongeveer 3 minuutjes aan voor rosé en iets langer als je hem doorbakken wilt eten. Iets wat wij ons trouwens niet kunnen voorstellen.
Het grootste deel uit je vanavond op en de rest is voor de salade. Wél iets bewaren dus!