KOFFIEMOUSSE

  • 4 gelatineblaadjes 
  • 125 ml espresso 
  • 2 zakjes vanillesuiker 
  • 3 eierdooiers 
  • 75 gr suiker 
  • 150 ml slagroom 
  • 150 gr mascarpone 
  • Melkschuim 
  • Cacaopoeder

(voor 4 pers.)

 

in de keuken:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Meng de espresso met de vanillesuiker.
  • Doe de eierdooiers en de suiker in een kom au bain Marie en klop op tot een schuimig, lichtgeel mengsel. 
  • Giet hier geleidelijk de lichtjes afgekoelde koffie bij en roer goed. (let op dat de mousse niet te warm wordt) 
  • Wring de gelatineblaadjes uit, voeg toe aan het mengsel en haal vervolgens de kom uit de bain Marie en blijf roeren tot de mousse is afgekoeld. Tip: zet de kom in een bak met koud water tijdens het roeren.
  • Voeg de opgeklopte room en de mascarpone toe 

opmaak:

      Verdeel de mousse over glaasjes en zet ze 30 minuten in de koelkast. Voeg net voor het opdienen nog een laagje melkschuim toe en bestrooi met cacaopoeder.

tip:

    U kunt ook een laagje witte chocomousse gebruiken in plaats van melkschuim. Gier daarover een beetje caramelsaus en maak af met een chocoladeboon en een blaadje verse munt.

 

 

K-eet

Omdat wij werken met verse seizoensproducten

en onze passie ons dwingt steeds nieuwe gerechtjes te creƫren,

is catering van K-eet als altijd maatwerk.

 

Onze lijsten met lunch/diner/buffet/borrels

zijn slechts een greep van wat je bij ons kunt bestellen!

 

Wij denken graag met je mee,

vraag daarom altijd naar een offerte op maat.

 

Ook kunnen we je helpen aan

statafels, linnen, borden, bestek, glaswerk, enz...

 

 

Andere wensen?

Goed om te weten dat (bijna) alles mogelijk is.

Heb je zelf een idee, laat het weten.

Wij denken mee en hebben voor elke gelegenheid een culinaire oplossing.

 

bel k-eet

 06 22 20 03 68 

 

Wil je deze lijst delen?

Vul dan hieronder het e-mailadres in en wij sturen het voor jou door.

Invalid Input