OVERHEERLIJKE LIMOENTAART

 

ingrediënten voor 8 personen

Voor de korst:

  • 200 g bloem
  • 1/4 tl zout
  • 125 g koude boter
  • 2 el water

Voor de vulling:

  • 300 g witte basterdsuiker
  • 6 eieren
  • 100 g zachte boter (op kamertemperatuur)
  • 6 limoenen

 

 

de keuken in

Voorbereiding
Meng voor het deeg bloem en zout. Voeg stukje voor stukje de koude boter toe en meng het deeg met koude handen tot een kruimelig geheel. Voeg water toe en rol het deeg tot een grote bal. Rol het deeg in huishoudfolie en leg het half uur in de koelkast.

Rasp de limoenen en pers ze daarna uit.

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.

Bereidingswijze
Haal het deeg uit de koelkast en bekleed er de bakvorm mee. Zorg ervoor dat het deeg mooi hoog tegen de randen aan zit en dat er geen scheuren in zitten. Leg er aluminiumfolie op - eventueel een vulmiddel om het folie te verzwaren - en bak het deeg 15 minuten blind. Haal na 15 minuten het folie eraf en bak het deeg gaar en lichtbruin.

Maak ondertussen de vulling. Meng hiervoor de basterdsuiker, eieren, zachte boter, limoensap en -rasp. Vul hiermee de inmiddels gegaarde vorm.

Bak de limoentaart in ongeveer 40 minuutjes gaar en donkergeel/ lichtbruin. Controleer of de vulling goed is gegaard door met je vinger op de taart te drukken. Het korstje mag een beetje terugveren.

Garneertip: snij in vierkantjes en garneer met wat rode besjes en een schijfje limoen. Yum yum!

 

K-eet

Omdat wij werken met verse seizoensproducten

en onze passie ons dwingt steeds nieuwe gerechtjes te creƫren,

is catering van K-eet als altijd maatwerk.

 

Onze lijsten met lunch/diner/buffet/borrels

zijn slechts een greep van wat je bij ons kunt bestellen!

 

Wij denken graag met je mee,

vraag daarom altijd naar een offerte op maat.

 

Ook kunnen we je helpen aan

statafels, linnen, borden, bestek, glaswerk, enz...

 

 

Andere wensen?

Goed om te weten dat (bijna) alles mogelijk is.

Heb je zelf een idee, laat het weten.

Wij denken mee en hebben voor elke gelegenheid een culinaire oplossing.

 

bel k-eet

 06 22 20 03 68 

 

Wil je deze lijst delen?

Vul dan hieronder het e-mailadres in en wij sturen het voor jou door.

Invalid Input