ingrediënten voor 8 personen
Voor de korst:
Voor de vulling:
Voorbereiding
Meng voor het deeg bloem en zout. Voeg stukje voor stukje de koude boter toe en meng het deeg met koude handen tot een kruimelig geheel. Voeg water toe en rol het deeg tot een grote bal. Rol het deeg in huishoudfolie en leg het half uur in de koelkast.
Rasp de limoenen en pers ze daarna uit.
Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
Bereidingswijze
Haal het deeg uit de koelkast en bekleed er de bakvorm mee. Zorg ervoor dat het deeg mooi hoog tegen de randen aan zit en dat er geen scheuren in zitten. Leg er aluminiumfolie op - eventueel een vulmiddel om het folie te verzwaren - en bak het deeg 15 minuten blind. Haal na 15 minuten het folie eraf en bak het deeg gaar en lichtbruin.
Maak ondertussen de vulling. Meng hiervoor de basterdsuiker, eieren, zachte boter, limoensap en -rasp. Vul hiermee de inmiddels gegaarde vorm.
Bak de limoentaart in ongeveer 40 minuutjes gaar en donkergeel/ lichtbruin. Controleer of de vulling goed is gegaard door met je vinger op de taart te drukken. Het korstje mag een beetje terugveren.
Garneertip: snij in vierkantjes en garneer met wat rode besjes en een schijfje limoen. Yum yum!