-Schil de peren, verwijder het klokhuis en deel ze in acht partjes. Doe ze in een kom met een scheut Licor 43, schep om en laat staan tot ze op de taart moeten. Schep het mengsel regelmatig om terwijl u met de rest van de voorbereidingen bezig bent.
- Vet de springvorm in en bestuif met wat bloem.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
- Klop de vloeibare margarine met de basterdsuiker met de mixer tot het wit en schuimig is.
- Voeg een de eieren één voor één toe terwijl u het mengsel mengt met de mixer.
- Zeef het bakmeel erboven en voeg ook de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap toe, roer door en mix goed door.
- Doe het beslag in de vorm.
- Duw de perenpartjes, met de brede bolle kant boven, naast elkaar cirkelvormig in het deeg, zodat het hele oppervlak is bedekt. Bent u een zoetekauw? Dan kunt u de peertjes nog licht bestrooien met wat kristalsuiker met kaneel.
- Strooi er tot slot 2 handjesvol amandelschaafsel over.
Bak de taart in ongeveer 35 minuten in de oven tot hij lichtbruin is en het deeg tussen de perenkieren door gerezen is en de partjes gedeeltelijk heeft bedekt. Laat 5 minuten op een rooster afkoelen en verwijder dan de rand van de vorm en laat verder afkoelen.