Lemon Curd (Citroencustard)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 citroenen
  • 200 gram fijne suiker
  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 eieren

Rasp de 2 citroenen en pers het sap uit.

Zet een pannetje met een laagje water op en zet daarop een wat grotere vuurvaste kom (au bain-marie). De onderkant van de kom moet net in de pan kunnen, maar niet het water raken. Laat het water op medium vuur koken.

Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in de kom en laat de boter smelten terwijl je het door elkaar roert. Zodra de boter helemaal gesmolten is er een mooi papje is ontstaan, roer je de citroensap erdoor.

Klop de eieren los in een aparte schaal en schenk die daarna bij het mengsel en roer dir goed door. En nu moet je geduld hebben. Door de hitte zal het langzaam een dikke pasta worden. Bijna alsof je custard aan het maken bent.

Blijf geregeld roeren en zorg dat het mengsel niet gaat koken. De ene keer gaat het wat sneller dan de andere keer, houd rekening met 10 tot 20 minuten.

Als het niet snel genoeg gaat dan kun je een beetje smokkelen, zet dan het vuur wat hoger.

Als de lemon curd de voor jou gewenste dikte heeft, haal je de kom (voorzichtig) van de pan af en laat je de curd afkoelen.
Heerlijk fris bij desserts en meringue.

Je kunt de lemon curd ongeveer 2 weken bewaren in de koelkast of wel een jaar als je de curd in een uitgekookte weckpot bewaart.


Zo wordt je feestje thuis helemaal top


Misschien bent u nog een beetje huiverig om thuis een feestje te geven. Dan kunnen wij u geruststellen. Wij hebben er al een paar mogen verzorgen en dat ging prima. Wij weten waar we op moeten letten en u kunt ervoor zorgen dat uw gasten van tevoren van uw ‘huisregels’ op de hoogte zijn.


Walking dinner


Een walking dinner is perfect in deze periode. Wij zorgen voor een prachtig gedekte tafel en een gevarieerd buffet. K-eet heeft diverse thema-buffetten samengesteld waarbij alle gerechten op elkaar afgestemd zijn.


Eenvoudig of super-de-luxe, maar altijd bereid van verse ingrediënten. Geurig en aantrekkelijk geserveerd.

Zet wat statafels neer zodat uw gasten zich makkelijk kunnen bewegen, bijpraten en toch gepaste afstand houden. Die statafels, die regelen wij natuurlijk ook!


Bekijk de buffetlijsten


Amuses


dea778aa 1e2c 46f2 930f 20c012925f7d

Amuses zijn de opwarmertjes van de avond, de kijk-mij-nou-lekker-luxe-genieten-hapjes. Met een amuse licht u een tipje van de sluier op en kunnen uw gasten zich alvast verheugen op de rest van de avond!


Bekijk hier onze heerlijke amuses en hapjes

Op de foto: Dun gesneden flat iron steak met risotto, dragon-crème en greenpeez


kok en bediening aan huis


Altijd al eens bediend willen worden in uw eigen huis? Huur dan eens een kok aan huis.
Onze kok klopt, snijdt, kookt en bakt in uw eigen keuken. Terwijl de geuren zich door uw huis verspreiden, kunt u ontspannen genieten van het gezelschap aan tafel.

Tongstrelende gerechten, bijpassende wijn en goed gezelschap in huiselijke sfeer. Aan het eind van de avond is de keuken schoon en de afwas gedaan. Wat wilt u nog meer?

K-eet

Omdat wij werken met verse seizoensproducten

en onze passie ons dwingt steeds nieuwe gerechtjes te creëren,

is catering van K-eet als altijd maatwerk.

 

Onze lijsten met lunch/diner/buffet/borrels

zijn slechts een greep van wat je bij ons kunt bestellen!

 

Wij denken graag met je mee,

vraag daarom altijd naar een offerte op maat.

 

Ook kunnen we je helpen aan

statafels, linnen, borden, bestek, glaswerk, enz...

 

 

Andere wensen?

Goed om te weten dat (bijna) alles mogelijk is.

Heb je zelf een idee, laat het weten.

Wij denken mee en hebben voor elke gelegenheid een culinaire oplossing.

 

bel k-eet

 06 22 20 03 68 

 

Wil je deze lijst delen?

Vul dan hieronder het e-mailadres in en wij sturen het voor jou door.

Invalid Input