Ingrediënten voor 4 personen
4 kalfsschenkel
1 fles rode wijn
2 uien
4 tenen knoflook
½ knolselderij
2 wortels
Eetlepel grove mosterd
2 eetlepels bruine basterd
2 dl kalfsfond
Verse peper
1 bos krulpeterselie
1 citroen
Snijd de groenten fijn maar bewaar de peterselie, citroen en 1 teentje knoflook voor later.
Marineer de kalfsschenkel minimaal een nacht in rode wijn en de fijngesneden ingrediënten.
Zet de dag erna de schenkel in diezelfde marinade 8 uur in een oven van 90 graden (ik doe dit altijd 's nachts).
Schep de schenkel eruit.
Zeef de marinade en laat deze inkoken tot gewenste dikte: lekker sticky is het mooist.
Hak de peterselie fijn, rasp de knoflook erdoor, was de citroen goed en rasp de schil van de citroen en knijp het sap erdoorheen.
Schep de gremolata over de ossobuco als hij op het bord ligt. 😋