Ossobuco met Gremolata

Ingrediënten voor 4 personen
4 kalfsschenkel
1 fles rode wijn
2 uien
4 tenen knoflook
½  knolselderij
2 wortels
Eetlepel grove mosterd
2 eetlepels bruine basterd
2 dl kalfsfond
Verse peper
1 bos krulpeterselie 
1 citroen

bereiding

  • Snijd de groenten fijn maar bewaar de peterselie, citroen en 1 teentje knoflook voor later. 

  • Marineer de kalfsschenkel minimaal een nacht in rode wijn en de fijngesneden ingrediënten.  

  • Zet de dag erna de schenkel in diezelfde marinade 8 uur in een oven van 90 graden (ik doe dit altijd 's nachts).

  • Schep de schenkel eruit.

  • Zeef de marinade en laat deze inkoken tot gewenste dikte: lekker sticky is het mooist.

Gremolata 

Hak de peterselie fijn, rasp de knoflook erdoor, was de citroen goed en rasp de schil van de citroen en knijp het sap erdoorheen.

Schep de gremolata over de ossobuco als hij op het bord ligt. 😋

K-eet

Omdat wij werken met verse seizoensproducten

en onze passie ons dwingt steeds nieuwe gerechtjes te creëren,

is catering van K-eet als altijd maatwerk.

 

Onze lijsten met lunch/diner/buffet/borrels

zijn slechts een greep van wat je bij ons kunt bestellen!

 

Wij denken graag met je mee,

vraag daarom altijd naar een offerte op maat.

 

Ook kunnen we je helpen aan

statafels, linnen, borden, bestek, glaswerk, enz...

 

 

Andere wensen?

Goed om te weten dat (bijna) alles mogelijk is.

Heb je zelf een idee, laat het weten.

Wij denken mee en hebben voor elke gelegenheid een culinaire oplossing.

 

bel k-eet

 06 22 20 03 68 

 

Wil je deze lijst delen?

Vul dan hieronder het e-mailadres in en wij sturen het voor jou door.

Invalid Input