Ingrediënten voor 4 personen:
Snipper het sjalotje in fijne stukjes en laat het samen met de knoflook langzaam fruiten.
Giet de arboriorijst erop en laat dit bakken tot het glazig is.
Giet er een flinke scheut wijn bij en blijf roeren totdat de wijn volledig door de rijst is opgenomen.
Voeg de kippenbouillonpoeder toe en roer het erdoorheen.
Voeg dan scheutje voor scheutje kokend water toe en blijf steeds roeren totdat het water is opgenomen.
De risotto is klaar als hij zacht en smeuïg is. De korrel mag iets al dente zijn maar de meeste mensen vinden het lekkerder als de korrel zacht is vanbinnen.
Voeg tenslotte een flinke scheut rode bietensap toe, roer goed door ét voilà!
Om de bietenrisotto extra feestelijk te maken, eet u er gebakken fazantenborstfilet bij. Dit heerlijk stukje wild bakt u op middelhoog vuur bruin aan alle kanten. Zet het vuur vervolgens lager, voeg wat tijm toe en bak ze in een 7 minuten rustig verder. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Serveer met groene groenten en presenteer het geheel als een schilderij op het bord. Hier zie je hoe onze chef dat doet: