Aardperensoep voor de gewone dagen
Frans Duijts is sinds zijn maagverkleining in augustus 20 kilo afgevallen en weegt nu nog maar 103 kilo! Good for you, Frans. Hij streamde zijn maagoperatie live. Dát had hij voor ons dan weer níet hoeven doen.
Waar wij ons dan weer zorgen om maken: hoe moet dat met de feestdagen? Zit Frans dan gezellig met zijn Marloes aan een sfeervol gedekte kerstafel te knagen op een blaadje sla, terwijl de rest van de familie zich tegoed doet aan een rijk gevulde kerstdis?
Lieve Frans, het hoeft niet zo te zijn!
Aardperensoep voor de gewone dagen
Eerst de boodschappen:
Ingrediënten voor 6 personen
- 1 kilo aardperen
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 2 grove stukken spek
- Een paar takjes tijm
- Bladselderij (kruiden)
- Twee glazen witte wijn
- 2 dl room
Bereidingswijze
- Schil de aardperen met een dunschiller, vlak voordat je het gerecht gaat bereiden. Geschilde aardperen worden namelijk aan de lucht snel bruin.
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
- Doe de aardperen in een ovenschaal en zet ze 30 minuten in de oven zodat de ‘suikers’ vrijkomen.
- Neem een grote soeppan en doe daar de grote stukken spek, ui, knoflook en kruiden in en laat alles ‘aanzweten’ (licht bakken, zonder dat de kleur verandert).
- Schenk er 1 glas wijn bij en drink het andere glas zelf leeg.
- Schenk de room in de pan en laat het geheel zachtjes gaarkoken.
- Verwijder de spek en blender de rest tot de aardperen in kleine stukjes zijn gemalen.
Serveer de soep en drink er de rest van de wijn bij ;-)