Aardperensoep voor de gewone dagen

Frans Duijts is sinds zijn maagverkleining in augustus 20 kilo afgevallen en weegt nu nog maar 103 kilo! Good for you, Frans. Hij streamde zijn maagoperatie live. Dát had hij voor ons dan weer níet hoeven doen.


Waar wij ons dan weer zorgen om maken: hoe moet dat met de feestdagen? Zit Frans dan gezellig met zijn Marloes aan een sfeervol gedekte kerstafel te knagen op een blaadje sla, terwijl de rest van de familie zich tegoed doet aan een rijk gevulde kerstdis?

Lieve Frans, het hoeft niet zo te zijn!

Aardperensoep voor de gewone dagen


Eerst de boodschappen:

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 kilo aardperen
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 grove stukken spek
  • Een paar takjes tijm
  • Bladselderij (kruiden)
  • Twee glazen witte wijn
  • 2 dl room


Bereidingswijze

  1. Schil de aardperen met een dunschiller, vlak voordat je het gerecht gaat bereiden. Geschilde aardperen worden namelijk aan de lucht snel bruin.
  2. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  3. Doe de aardperen in een ovenschaal en zet ze 30 minuten in de oven zodat de ‘suikers’ vrijkomen.
  4. Neem een grote soeppan en doe daar de grote stukken spek, ui, knoflook en kruiden in en laat alles ‘aanzweten’ (licht bakken, zonder dat de kleur verandert).
  5. Schenk er 1 glas wijn bij en drink het andere glas zelf leeg.
  6. Schenk de room in de pan en laat het geheel zachtjes gaarkoken.
  7. Verwijder de spek en blender de rest tot de aardperen in kleine stukjes zijn gemalen.


Serveer de soep en drink er de rest van de wijn bij ;-)

K-eet

Omdat wij werken met verse seizoensproducten

en onze passie ons dwingt steeds nieuwe gerechtjes te creëren,

is catering van K-eet als altijd maatwerk.

 

Onze lijsten met lunch/diner/buffet/borrels

zijn slechts een greep van wat je bij ons kunt bestellen!

 

Wij denken graag met je mee,

vraag daarom altijd naar een offerte op maat.

 

Ook kunnen we je helpen aan

statafels, linnen, borden, bestek, glaswerk, enz...

 

 

Andere wensen?

Goed om te weten dat (bijna) alles mogelijk is.

Heb je zelf een idee, laat het weten.

Wij denken mee en hebben voor elke gelegenheid een culinaire oplossing.

 

bel k-eet

 06 22 20 03 68 

 

Wil je deze lijst delen?

Vul dan hieronder het e-mailadres in en wij sturen het voor jou door.

Invalid Input