CHEESECAKE MET WITTE CHOCOLADE EN BAILEYS

  • 175 g chocoladekoekjes (bijv. Sablés tout Chocolat, Bonne Maman)
  • 60 g boter, gesmolten
  • 500 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 200 ml crème fraîche
  • 200 g kristalsuiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 4 eieren
  • 50 ml Baileys (whiskylikeur)
  • 150 g witte chocolade,fijngehak

Nodig: keukenmachine, ingevette springvorm (ø 24 cm)

Recept voor 10 personen

bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150°C. Maal in een keukenmachine de koekjes tot kruimels en meng er de gesmolten boter door. Verdeel het mengsel met de bolle kant van een lepel over de bodem van de taartvorm. Zet koud weg.

Klop met een mixer de roomkaas zacht. Klop er crème fraîche, suiker en vanillemerg door.

Voeg de eieren 1 voor 1 toe en roer de Baileys erdoor.

Klop alles tot een glad beslag en meng er de chocolade door. Schenk het roomkaasmengsel in de taartvorm.

Bak de taart ongeveer 75 min in de oven licht goudbruin. Laat afkoelen en garneer eventueel met fruit, chocoladesplinters of met een saus van rood fruit.

K-eet

Omdat wij werken met verse seizoensproducten

en onze passie ons dwingt steeds nieuwe gerechtjes te creƫren,

is catering van K-eet als altijd maatwerk.

 

Onze lijsten met lunch/diner/buffet/borrels

zijn slechts een greep van wat je bij ons kunt bestellen!

 

Wij denken graag met je mee,

vraag daarom altijd naar een offerte op maat.

 

Ook kunnen we je helpen aan

statafels, linnen, borden, bestek, glaswerk, enz...

 

 

Andere wensen?

Goed om te weten dat (bijna) alles mogelijk is.

Heb je zelf een idee, laat het weten.

Wij denken mee en hebben voor elke gelegenheid een culinaire oplossing.

 

bel k-eet

 06 22 20 03 68 

 

Wil je deze lijst delen?

Vul dan hieronder het e-mailadres in en wij sturen het voor jou door.

Invalid Input