CHUTNEY VAN RODE BIET

  • 250 gr rode bietjes
  • 1 bol gepofte knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 groene appel
  • 1 laurierblaadje
  • takje tijm
  • scheutje rode port
  • scheutje rode wijnazijn
  • snufje kruidnagel
  • klont boter om te smoren
  • 100 gr geleisuiker
  • peper en zout

bereidingswijze

Snipper het sjalotje en smoor ongeveer 5 minuten in de pan. Voeg laurier, tijm, kruidnagel en gepofte knoflook toe en smoor mee. Snij de rode biet en de appel in hele kleine blokjes en voeg bij de rest.

Roerbak het geheel en blus af met azijn en port.

Laat dit even smoren en roer regelmatig door. Naar smaak peper en zout toevoegen. Roer tenslotte de geleisuiker door de chutney en laat het geheel een paar minuten pruttelen.

Schep over in een weckpot die je van te voren hebt uitgekookt, laat afkoelen en zet koud om te geleren.

K-eet

Omdat wij werken met verse seizoensproducten

en onze passie ons dwingt steeds nieuwe gerechtjes te creƫren,

is catering van K-eet als altijd maatwerk.

 

Onze lijsten met lunch/diner/buffet/borrels

zijn slechts een greep van wat je bij ons kunt bestellen!

 

Wij denken graag met je mee,

vraag daarom altijd naar een offerte op maat.

 

Ook kunnen we je helpen aan

statafels, linnen, borden, bestek, glaswerk, enz...

 

 

Andere wensen?

Goed om te weten dat (bijna) alles mogelijk is.

Heb je zelf een idee, laat het weten.

Wij denken mee en hebben voor elke gelegenheid een culinaire oplossing.

 

bel k-eet

 06 22 20 03 68 

 

Wil je deze lijst delen?

Vul dan hieronder het e-mailadres in en wij sturen het voor jou door.

Invalid Input