VERSE KREEFT MET TRUFFELMAYONAISE

  • Levende kreeft (1 kreeft per 2 personen)
  • Visbouillon (zelf getrokken of met visbouillontablet)
  • Zwarte truffelsaus
  • 1 ei en 1 eidooier
  • 200 ml lekkere olie
  • Scheutje witte wijnazijn
  • Zout en peper
  • Citroen(sap) of limoen(sap)
  • Kervel

Breng de visbouillon in een grote pan aan de kook en zorg dat er genoeg ruimte overblijft voor de kreeft. Laat de levende kreeft met de kop naar beneden in de kokende bouillon zakken. Reken voor een kreeft van 500 gram 7 minuten kooktijd*.

Vis de kreeft uit de bouillon en laat afkoelen. Ondertussen maakt u de truffelmayonaise.


truffelmayonaise

Doe de eieren in een kom en alle andere ingrediënten erbij. Zet de staafmixer op de bodem van de kom en laat het heel langzaam al draaiende omhoogkomen.


serveren

Snijd de kreeft doormidden; haal het vlees uit de scharen, maak de schelp van de kop leeg en schoon. Plaats beide helften op een mooie schaal.
Vul de lege kopschelpen met de truffelmayo. Garneer af met kervel en een schijfje limoen of citroen.

*Het meeste vlees zit in de staart. Kreeftenvlees is witgrijzig en heeft de substantie van heel mals kippenvlees. De rode kleur komt pas te voorschijn als de kreeft gekookt is. Een taaie kreeft is niet lang genoeg gekookt. Een kreeft die te lang is gekookt, wordt droog.

K-eet

Omdat wij werken met verse seizoensproducten

en onze passie ons dwingt steeds nieuwe gerechtjes te creƫren,

is catering van K-eet als altijd maatwerk.

 

Onze lijsten met lunch/diner/buffet/borrels

zijn slechts een greep van wat je bij ons kunt bestellen!

 

Wij denken graag met je mee,

vraag daarom altijd naar een offerte op maat.

 

Ook kunnen we je helpen aan

statafels, linnen, borden, bestek, glaswerk, enz...

 

 

Andere wensen?

Goed om te weten dat (bijna) alles mogelijk is.

Heb je zelf een idee, laat het weten.

Wij denken mee en hebben voor elke gelegenheid een culinaire oplossing.

 

bel k-eet

 06 22 20 03 68 

 

Wil je deze lijst delen?

Vul dan hieronder het e-mailadres in en wij sturen het voor jou door.

Invalid Input