ROMIGE POMPOENSOEP MET PARMEZAANKRULLEN

  • 4 personen
  • 60 g boter + 1 klontje
  • 30 g bloem
  • 2 fijngehakte rode uien
  • 1 kg pompoen in blokjes
  • 1 glas witte wijn
  • 1 lt bouillon (gevogelte of groenten)
  • 100 ml slagroom
  • 1 blokje parmezaan + 40 g geraspte parmezaan

dan de keuken in:

  • Doe 60 gram boter en de bloem in een pan. Verwarm dit 2 minuten op laag vuur terwijl je steeds blijft roeren en haal dan van het vuur.
  • Doe het klontje boter in een stoofpan en bak de uien en de pompoen op matig vuur terwijl je regelmatig blijft roeren.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg dan de witte wijn toe, laat 5 minuten koken.
  • Voeg dan de bouillon toe.
  • Laat alles 20 minuten pruttelen.
  • Meng de inhoud van de pan fijn met een staafmixer en voeg tegelijkertijd het bloem/boter mengsel toe.
  • Voeg de room toe, goed mengen en laat het kort inkoken terwijl je blijft roeren.
  • Breng verder op smaak met zout en peper indien nodig.
  • Haal dan van het vuur en voeg de geraspte parmezaan toe.
  • Dien de soep op met parmezaankrullen, die je zelf op het laatste moment kunt schaven met de kaasschaaf.......Héérlijk!

tip:

Kun je geen Parmezaanse kaas vinden? Neem dan een andere oude Italiaanse kaas zoals bijvoorbeeld Peccorino of -als het echt niet anders kan- Hollandse oude kaas zoals Old Amsterdam.

K-eet

Omdat wij werken met verse seizoensproducten

en onze passie ons dwingt steeds nieuwe gerechtjes te creƫren,

is catering van K-eet als altijd maatwerk.

 

Onze lijsten met lunch/diner/buffet/borrels

zijn slechts een greep van wat je bij ons kunt bestellen!

 

Wij denken graag met je mee,

vraag daarom altijd naar een offerte op maat.

 

Ook kunnen we je helpen aan

statafels, linnen, borden, bestek, glaswerk, enz...

 

 

Andere wensen?

Goed om te weten dat (bijna) alles mogelijk is.

Heb je zelf een idee, laat het weten.

Wij denken mee en hebben voor elke gelegenheid een culinaire oplossing.

 

bel k-eet

 06 22 20 03 68 

 

Wil je deze lijst delen?

Vul dan hieronder het e-mailadres in en wij sturen het voor jou door.

Invalid Input