Doe 60 gram boter en de bloem in een pan. Verwarm dit 2 minuten op laag vuur terwijl je steeds blijft roeren en haal dan van het vuur.
Doe het klontje boter in een stoofpan en bak de uien en de pompoen op matig vuur terwijl je regelmatig blijft roeren.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg dan de witte wijn toe, laat 5 minuten koken.
Voeg dan de bouillon toe.
Laat alles 20 minuten pruttelen.
Meng de inhoud van de pan fijn met een staafmixer en voeg tegelijkertijd het bloem/boter mengsel toe.
Voeg de room toe, goed mengen en laat het kort inkoken terwijl je blijft roeren.
Breng verder op smaak met zout en peper indien nodig.
Haal dan van het vuur en voeg de geraspte parmezaan toe.
Dien de soep op met parmezaankrullen, die je zelf op het laatste moment kunt schaven met de kaasschaaf.......Héérlijk!
tip:
Kun je geen Parmezaanse kaas vinden? Neem dan een andere oude Italiaanse kaas zoals bijvoorbeeld Peccorino of -als het echt niet anders kan- Hollandse oude kaas zoals Old Amsterdam.