BEL! 06 22200368


Rode bietenrisotto

Eerst de boodschappen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram arboriorijst
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 afgestreken eetlepel bouillonpoeder
  • Een scheut rode bietensap
  • Een scheut witte wijn

 

 

 

Bereiding

Snipper het sjalotje in fijne stukjes en laat het samen met de knoflook langzaam fruiten.


Giet de arboriorijst erop en laat dit bakken tot het glazig is.


Giet er een flinke scheut wijn bij en blijf roeren totdat de wijn volledig door de rijst is opgenomen.


Voeg de kippenbouillonpoeder toe en roer het erdoorheen.


Voeg dan scheutje voor scheutje kokend water toe en blijf steeds roeren totdat het water is opgenomen.


De risotto is klaar als hij zacht en smeuïg is. De korrel mag iets al dente zijn maar de meeste mensen vinden het lekkerder als de korrel zacht is vanbinnen.


Voeg tenslotte een flinke scheut rode bietensap toe, roer goed door ét voilà!


Wat eet u erbij?

Om de bietenrisotto extra feestelijk te maken, eet u er gebakken fazantenborstfilet bij. Dit heerlijk stukje wild bakt u op middelhoog vuur bruin aan alle kanten. Zet het vuur vervolgens lager, voeg wat tijm toe en bak ze in een 7 minuten rustig verder. Voeg peper en zout naar smaak toe.


Serveer met groene groenten en presenteer het geheel als een schilderij op het bord. Hier zie je hoe onze chef dat doet:

 risotto3

 

W-eetje van k-eetje

In 1931 werd de Ente Nazionale Risi (Nationale rijstautoriteit) opgericht die een classificatie voor rijst maakte volgens de grootte van de korrels.

 

  1. Riso commune (huishoudrijst)
  2. Riso semifino (rondkorrelige rijst)
  3. Riso fino (middelgrote en standaardrijst)
  4. Riso superfino (luxerijst)


De Ente Nazionale Risi ziet erop toe dat de verschillende rijstsoorten aan deze criteria voldoen en dat zij onderling niet kruisen.


De risottorijstkorrels zijn rond en kunnen meer dan viermaal hun gewicht aan vocht opnemen zonder van vorm te veranderen of kapot te koken.


Er zijn verschillende rijstsoorten die voor risotto gebruikt worden. Arborio is de meest gebruikte en de meest verkochte rijstsoort. Andere bekende soorten zijn:

 

  • Carnaroli en Vialone Nano
  • Cripto
  • Roma
  • Baldo
  • Lido
  • Sant'Andrea
  • Ribe

 

Locatie voor uw netwerkclub

Herensociëteit ’t Turfschip is al jaren gevestigd aan het Wilhelminapark en tevens het thuishonk van k-eet. Dit statige pand is uitermate geschikt voor netwerkborrels, als vergaderlocatie of voor feestelijke gelegenheden.


Wist u dat u ook lid kunt worden van de Sociëteit met uw eigen club? Als u lid bent van de Sociëteit kunt u deze fantastisch locatie ook buiten de clubavonden reserveren voor een zakelijke borrel, lezing, presentatie of vergadering.


Natuurlijk verzorgt k-eet de bar en keuken. Een diner, buffet of aangeklede borrel? Neem gerust contact op om uw wensen te bespreken!
Heeft u interesse om lid te worden van Sociëteit ‘t Turfschip? Neem dan even contact op met Annette: 06-22 20 03 68

 

No business as usual

Een zakelijk etentje, een netwerkborrel of een evenement bij u in het bedrijf.

k-eet maakt ook van zakelijke gelegenheden op locatieeen culinair feestje.


Ons professionele team bestaat uit enthousiaste en ervaren mensen die ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt.

 

Bedrijfsborrel

Een borrel bij u op het bedrijf heeft zo zijn voordelen. Iedereen is al aanwezig en er hoeft geen locatie te worden gezocht.
k-eet zorgt ervoor dat u alleen de uitnodiging naar uw medewerkers hoeft te mailen.Wij zorgen voor aankleding, glazen, hapjes en natuurlijk de borreltjes zelf!
Met een goed verzorgde bedrijfsborrel voelen uw medewerkers zich gewaardeerden leren zij elkaar ook op een andere manier kennen.


Pure investment dus!