BEL! 06 22200368


rouille (voor bij uw vissoep)


Beste vriend van k-eet,
 
De rust is weergekeerd, feesten, borrels en overdadige diners: het is allemaal weer achter de rug.
Tot voor kort was januari een maand waarin je rustig het nieuwe jaar kon opstarten. Tegenwoordig rollen we gewoon door naar Dry January!
Hoewel alcohol voor veel mensen een synoniem is voor gezelligheid, zijn wij ervan overtuigd dat heerlijk eten óók prima smaakt én gezellig is zonder dat ‘glaasje’ wijn.
 
Maak van de gelegenheid gebruik en drink eens helemaal niets tijdens uw maaltijd. Uit onderzoek blijkt dat we dan veel beter kauwen en daardoor eerder voelen dat we genoeg hebben gegeten. Niet drinken, minder eten dus. 
Tip van k-eet: leg dan ook die smartphone tijdens het eten weg en kijk uw tafelgenoten eens aan… niet schrikken!



Crouton.png

Rouille (voor bij uw vissoep)

 

Eerst de boodschappen
 

Ingrediënten

  • 1 rode paprika, geroosterd en zonder velletje
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1-2 sneetjes wit brood, zonder korstje en in stukken
  • 1 eidooier
  • 1 el Dijonmosterd
  • Het sap van 1 citroen
  • Snuf zeezout
  • Ca. 100 ml olijfolie extra virgine
  • Snuf cayennepeper naar smaak

Bereiding

 
Meng in een keukenmachine: de geroosterde paprika, knoflook, brood, eidooier, mosterd, citroensap, zout en peper tot een gladde puree. Terwijl de machine draait, giet u langzaam de olie erbij, tot een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met cayennepeper. 
 

Croutons

Snij oud brood in blokjes, of stukken. Hussel met wat olijfolie, wat knoflook en peper en zout op een bakblik. Zet het blik zo’n 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en keer de croutons halverwege de baktijd een keer om voor een egale kleuring.
 
Serveer de rouille met de croutons op de vissoep of bouillabaisse (die u al had gemaakt of gekocht ;)).
 
Bekijk hieronder de video voor inspiratie van de presentatie.


 
Smakelijk!

 


 Rouille.png

 

Weetje van k-eetje

 

Rouille niet alleen bij bouillabaisse

Bouillabaisse is natuurlijk dé enige echte Franse vissoep en daar hoort rouille bij.
Maar waarom zou u die verrukkelijke rouille alleen eten bij de soep? Probeer en combineer het eens anders:

  • Als dipsaus bij zelfgemaakte fries
  • Als saus bij een stuk gegrild vlees
  • Als dipper bij een stukje vis
  • Bij garnalen of mosselen
  • Bij kibbeling
  • Bij inktvisringen

Video’s van k-eet

Met kerst hebben we een experiment gedaan. Onze koks maakten korte instructievideo’s bij het kerstmenu zodat u thuis uw bord professioneel kon opmaken. We mochten veel positieve reacties ontvangen en gaan hier zeker mee door!
 


Private dining: restaurant in huis

Er zijn van die gelegenheden dat u iets bijzonders wilt.
Geen diner in een restaurant, geen catering aan huis maar een professionele kok in uw keuken! Een restaurant in uw eigen huis.

Een likkebaardend lekker menu, bijbehorende wijnen. Sfeervol gedekte tafel(s), kraakhelder linnen én gastvrije bediening. Private dining is helemaal zoals u het wil, waar u het wil!
 


Laat de lunch bezorgen op uw werk

Een zakelijke lunch op locatie of bij u op kantoor?
Even een moment van ontspanning tussen de vergaderingen door? Een veelzijdige en voedzame lunch geeft nieuwe energie om er daarna weer tegenaan te gaan.

k-eet verzorgt een snelle lunch als er weinig tijd is maar kan ook een uitgebreide zakenlunch verzorgen.
In beide gevallen kunt u zich volledig richten op uw gesprekspartner.

De lunch wordt in stijl geserveerd en ons team laat alles weer netjes achter.

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een vergaderarrangement en aangeklede bedrijfsborrel.
Bel of mail voor meer informatie Annette: 06- 22 20 03 68 of zinin@k-eet.nl
 


Drink eens een mocktail

Als we geen alcohol mogen drinken, gaan we naarstig op zoek naar een alternatief.

Een Heineken 0,0 is goed te doen maar laat de proeverij van alcoholvrije wijnen gerust aan u voorbijgaan. Net als bier zonder alcohol en gehakt zonder vlees, heeft alcoholvrije wijn nog een hele ontwikkeling door te maken. Wij vinden het nu een regelrechte straf om te drinken.

Gelukkig zijn er nog de ‘mocktails’: de alcoholvrije cocktail (de term mocktail komt uit het Engels, van 'mock' (onecht) en 'cocktail').



Mojito mocktail
Voor 4 personen (of 1 heel groot glas)

  • 4 limoenen
  • 2 tl suiker
  • 8 takjes munt
  • 600 ml bruisend mineraalwater
  • 8-12 ijsblokjes
  • Pers 3 limoenen uit en meng ze met de suiker. Snijd de laatste limoen in dunne halve plakjes.
  • Schenk het limoensap in 4 glazen. Voeg de takjes munt en plakjes limoen toe en stamp ze iets tot de smaken vrijkomen.
  • Schenk het mineraalwater in de glazen en vul aan met de ijsblokjes.

Cheers!