KOFFIEMOUSSE
- 4 gelatineblaadjes
- 125 ml espresso
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 eierdooiers
- 75 gr suiker
- 150 ml slagroom
150 gr mascarpone
Melkschuim
Cacaopoeder
(voor 4 pers.)
IN DE KEUKEN:
- Week de gelatine in koud water.
- Meng de espresso met de vanillesuiker.
- Doe de eierdooiers en de suiker in een kom au bain Marie en klop op tot een schuimig, lichtgeel mengsel.
- Giet hier geleidelijk de lichtjes afgekoelde koffie bij en roer goed. (let op dat de mousse niet te warm wordt)
- Wring de gelatineblaadjes uit, voeg toe aan het mengsel en haal vervolgens de kom uit de bain Marie en blijf roeren tot de mousse is afgekoeld. Tip: zet de kom in een bak met koud water tijdens het roeren.
- Voeg de opgeklopte room en de mascarpone toe
OPMAAK:
Verdeel de mousse over glaasjes en zet ze 30 minuten in de koelkast. Voeg net voor het opdienen nog een laagje melkschuim toe en bestrooi met cacaopoeder.
TIP:
U kunt ook een laagje witte chocomousse gebruiken in plaats van melkschuim. Gier daarover een beetje caramelsaus en maak af met een chocoladeboon en een blaadje verse munt.