BEL! 06 22200368


KOFFIEMOUSSE

  • 4 gelatineblaadjes 
  • 125 ml espresso 
  • 2 zakjes vanillesuiker 
  • 3 eierdooiers 
  • 75 gr suiker 
  • 150 ml slagroom 
  • 150 gr mascarpone 
  • Melkschuim 
  • Cacaopoeder 



(voor 4 pers.)

IN DE KEUKEN:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Meng de espresso met de vanillesuiker.
  • Doe de eierdooiers en de suiker in een kom au bain Marie en klop op tot een schuimig, lichtgeel mengsel. 
  • Giet hier geleidelijk de lichtjes afgekoelde koffie bij en roer goed. (let op dat de mousse niet te warm wordt) 
  • Wring de gelatineblaadjes uit, voeg toe aan het mengsel en haal vervolgens de kom uit de bain Marie en blijf roeren tot de mousse is afgekoeld. Tip: zet de kom in een bak met koud water tijdens het roeren.
  • Voeg de opgeklopte room en de mascarpone toe 

 

OPMAAK:

      Verdeel de mousse over glaasjes en zet ze 30 minuten in de koelkast. Voeg net voor het opdienen nog een laagje melkschuim toe en bestrooi met cacaopoeder.

 

TIP:

    U kunt ook een laagje witte chocomousse gebruiken in plaats van melkschuim. Gier daarover een beetje caramelsaus en maak af met een chocoladeboon en een blaadje verse munt.