BEL! 06 22200368
object(stdClass)#563 (57) { ["id"]=> string(2) "21" ["asset_id"]=> string(3) "371" ["title"]=> string(57) "Eendenpaté met bundelzwam, schorseneren en Preiselbeeren" ["alias"]=> string(55) "eendenpate-met-bundelzwam-schorseneren-en-preiselbeeren" ["introtext"]=> string(278) "

Ingrediënten voor 4 personen

1 Eendenpaté
1 Doosje bundelzwammen
1 Brioche broodje
1 Potje Preiselbeeren
1 Zakje Geleisuiker
1 Scheut rode port
4 Schorseneren
1 Little gem sla
1 teentje knoflook

 

" ["fulltext"]=> string(4325) "

 

 

Bereidingswijze

1. Eerst maakt u van de Preiselbeeren een relish. Ga als volgt te werk. De Preiselbeeren, 1 laurierblaadje, scheut rode port en 2 el geleisuiker inkoken tot een stroperige saus.


2. Smoor de bundelzwam in roomboter met knoflook zacht (al dente).


3. Kook de schoongemaakte schorseneren in gezoutenwater.


4. Rooster de plakjes briochebrood.


5. Haal de binnenste lichtgroene blaadjes uit de Little gem.


6. Maak het bord op zoals op de foto.

 

 

TIP: De relish kunt u al een dag van tevoren maken.

 

Eet smakelijk!

 

 

Weetje van k-eetje

Preiselbeeren, relish, bundelzwam, schorseneren? U verwacht een lekker makkelijk recept maar heeft vervolgens geen idee waar wij het over hebben! Laat u niet ontmoedigen, wij leggen het u graag even uit.

 

Preiselbeeren

Ach, u weet niet wat Preiselbeeren zijn… toch even niet goed opgelet bij die ene Duitse les! Die les waarin de Wienerschnitzel en kartoffelsalade werden besproken.
Maar waarom zou u ook? Preiselbeeren zijn namelijk ook gewoon te koop onder de naam vossenbessen. Makkelijker te onthouden en net zo lekker.


De vossenbes wordt zo genoemd omdat vossen dol zijn op dit rode besje. De vossenbes wordt vaak verward met de cranberry (Oh, jee! Ook niet opgelet bij Engels?). Ze zijn dan ook beide friszuur van smaak.

 

Bundelzwam

Nu denkt u natuurlijk: ha, Deutsche Bundelzwamme! Maar nee, de bundelzwam is echt een bundelzwam (spreek uit: bundelzwam en niet boendelzwam).


Bundelzwammen zijn kleine paddenstoelen met een hoedje van ongeveer 5 tot 10 mm en ze staan op een lange dunne steel. Van oorsprong komt de bundelzwam uit Japan en heet daar Nameko. Niet heel verrassend: de paddenstoeltjes groeien als een bundeltje bij elkaar.

 

 

 Schermafbeelding 2019 12 17 om 15.30.08

 

Schorseneren

De schorseneer is een lange wortel met een bruin/zwarte schil. De smaak lijkt op die van asperges en ze worden ook wel armeluisasperges genoemd.
Het witte goud steekt dan ook sierlijk af naast de schorseneer.


In de Tweede Wereldoorlog en ervoor was het een populaire groente, maar later werd deze steeds minder gegeten.
Schorseneren zijn lastig schoon te maken omdat bij het schillen een kleverig melksap vrij. Daarom worden ze ook wel keukenmeidenverdriet genoemd. Wij raden daarom aan een paar keukenhandschoenen te dragen tijdens dit karweitje.

 

Little gem sla

Er was een tijd, lang gelee… dat er één soort sla bestond: kropsla. Kropsla, een gekookt eitje en slasaus. Als extraatje afgemaakt met een zilveruitje en tomaat.Zo eenvoudig kon het zijn.

Er kwam verandering in de slacultuur met de komst van ijsbergsla en sindsdien is de sla-invasie niet meer gestopt.

 

We kunnen kiezen uit slasoorten met exotische namen: Roquette, Salanova, Tatsoi, Mesclun, Romaine, Pousseblette, eikenbladsla, LolloBianco, botersla en… Little gem.


Little gem wordt ook wel suikersla of Pan Sucre genoemd.Een sla met zo’n naam moet wel zoet zijn, zou je denken.Niet dus.
Om verwarring te voorkomen, houden wij het dus bij Little gem. Letterlijk vertaald: klein juweeltje! Dat klinkt goed, dat smaakt goed. Het is een frisse, stevige en knapperige sla met een volle smaak.

 

 

Brood en (port)wijn

Op uw boodschappenlijst staan ten slotte nog briochebrood en rode port. Zij behoeven geen uitleg. Wel een kleine tip. Rode port en brioche gaan óók heel goed samen zonder al die poespas in de keuken. Gratis weetje van k-eetje ;-)

 

 

 

" ["state"]=> string(1) "1" ["catid"]=> string(1) "8" ["created"]=> string(19) "2019-12-18 10:55:42" ["created_by"]=> string(2) "52" ["created_by_alias"]=> string(0) "" ["modified"]=> string(19) "2019-12-19 08:58:39" ["modified_by"]=> string(2) "52" ["checked_out"]=> string(2) "52" ["checked_out_time"]=> string(19) "2019-12-19 08:58:39" ["publish_up"]=> string(19) "2019-12-18 10:55:42" ["publish_down"]=> string(19) "0000-00-00 00:00:00" ["images"]=> string(202) "{"image_intro":"images\/Blog\/eendenpate.jpeg","float_intro":"","image_intro_alt":"","image_intro_caption":"","image_fulltext":"","float_fulltext":"","image_fulltext_alt":"","image_fulltext_caption":""}" ["urls"]=> string(121) "{"urla":false,"urlatext":"","targeta":"","urlb":false,"urlbtext":"","targetb":"","urlc":false,"urlctext":"","targetc":""}" ["attribs"]=> string(667) "{"article_layout":"","show_title":"","link_titles":"","show_tags":"","show_intro":"","info_block_position":"","info_block_show_title":"","show_category":"","link_category":"","show_parent_category":"","link_parent_category":"","show_associations":"","show_author":"","link_author":"","show_create_date":"","show_modify_date":"","show_publish_date":"","show_item_navigation":"","show_icons":"","show_print_icon":"","show_email_icon":"","show_vote":"","show_hits":"","show_noauth":"","urls_position":"","alternative_readmore":"","article_page_title":"","show_publishing_options":"","show_article_options":"","show_urls_images_backend":"","show_urls_images_frontend":""}" ["version"]=> string(2) "18" ["ordering"]=> string(1) "4" ["metakey"]=> string(0) "" ["metadesc"]=> string(0) "" ["access"]=> string(1) "1" ["hits"]=> string(2) "40" ["metadata"]=> object(Joomla\Registry\Registry)#572 (3) { ["data":protected]=> object(stdClass)#574 (4) { ["robots"]=> string(0) "" ["author"]=> string(0) "" ["rights"]=> string(0) "" ["xreference"]=> string(0) "" } ["initialized":protected]=> bool(true) ["separator"]=> string(1) "." } ["featured"]=> string(1) "0" ["language"]=> string(1) "*" ["xreference"]=> string(0) "" ["category_title"]=> string(8) "blogitem" ["category_alias"]=> string(8) "blogitem" ["category_access"]=> string(1) "1" ["author"]=> string(3) "Bob" ["parent_title"]=> string(4) "ROOT" ["parent_id"]=> string(1) "1" ["parent_route"]=> string(0) "" ["parent_alias"]=> string(4) "root" ["rating"]=> NULL ["rating_count"]=> NULL ["params"]=> object(Joomla\Registry\Registry)#573 (3) { ["data":protected]=> object(stdClass)#565 (85) { ["article_layout"]=> string(9) "_:default" ["show_title"]=> string(1) "1" ["link_titles"]=> string(1) "1" ["show_intro"]=> string(1) "1" ["info_block_position"]=> string(1) "0" ["show_category"]=> string(1) "0" ["link_category"]=> string(1) "1" ["show_parent_category"]=> string(1) "0" ["link_parent_category"]=> string(1) "0" ["show_author"]=> string(1) "0" ["link_author"]=> string(1) "0" ["show_create_date"]=> string(1) "0" ["show_modify_date"]=> string(1) "0" ["show_publish_date"]=> string(1) "0" ["show_item_navigation"]=> string(1) "1" ["show_vote"]=> string(1) "0" ["show_readmore"]=> string(1) "1" ["show_readmore_title"]=> string(1) "1" ["readmore_limit"]=> string(3) "100" ["show_tags"]=> string(1) "1" ["show_icons"]=> string(1) "0" ["show_print_icon"]=> string(1) "0" ["show_email_icon"]=> string(1) "0" ["show_hits"]=> string(1) "0" ["show_noauth"]=> string(1) "0" ["urls_position"]=> string(1) "0" ["show_publishing_options"]=> string(1) "1" ["show_article_options"]=> string(1) "1" ["save_history"]=> string(1) "1" ["history_limit"]=> int(10) ["show_urls_images_frontend"]=> string(1) "0" ["show_urls_images_backend"]=> string(1) "1" ["targeta"]=> int(0) ["targetb"]=> int(0) ["targetc"]=> int(0) ["float_intro"]=> string(4) "left" ["float_fulltext"]=> string(4) "left" ["category_layout"]=> string(6) "_:blog" ["show_category_heading_title_text"]=> string(1) "1" ["show_category_title"]=> string(1) "0" ["show_description"]=> string(1) "0" ["show_description_image"]=> string(1) "0" ["maxLevel"]=> string(1) "1" ["show_empty_categories"]=> string(1) "0" ["show_no_articles"]=> string(1) "1" ["show_subcat_desc"]=> string(1) "1" ["show_cat_num_articles"]=> string(1) "0" ["show_cat_tags"]=> string(1) "1" ["show_base_description"]=> string(1) "1" ["maxLevelcat"]=> string(2) "-1" ["show_empty_categories_cat"]=> string(1) "0" ["show_subcat_desc_cat"]=> string(1) "1" ["show_cat_num_articles_cat"]=> string(1) "1" ["num_leading_articles"]=> string(1) "1" ["num_intro_articles"]=> string(1) "4" ["num_columns"]=> string(1) "2" ["num_links"]=> string(1) "4" ["multi_column_order"]=> string(1) "0" ["show_subcategory_content"]=> string(1) "0" ["show_pagination_limit"]=> string(1) "1" ["filter_field"]=> string(4) "hide" ["show_headings"]=> string(1) "1" ["list_show_date"]=> string(1) "0" ["date_format"]=> string(0) "" ["list_show_hits"]=> string(1) "1" ["list_show_author"]=> string(1) "1" ["orderby_pri"]=> string(5) "order" ["orderby_sec"]=> string(5) "rdate" ["order_date"]=> string(9) "published" ["show_pagination"]=> string(1) "2" ["show_pagination_results"]=> string(1) "1" ["show_featured"]=> string(4) "show" ["show_feed_link"]=> string(1) "1" ["feed_summary"]=> string(1) "0" ["feed_show_readmore"]=> string(1) "0" ["show_page_heading"]=> NULL ["layout_type"]=> string(4) "blog" ["menu_text"]=> int(1) ["menu_show"]=> int(1) ["secure"]=> int(0) ["page_title"]=> string(4) "Blog" ["page_description"]=> string(76) "Wij vertalen uw spontane idee in een culinaire gebeurtenis die bij blijft..." ["page_rights"]=> NULL ["robots"]=> NULL ["access-view"]=> bool(true) } ["initialized":protected]=> bool(true) ["separator"]=> string(1) "." } ["tagLayout"]=> object(Joomla\CMS\Layout\FileLayout)#559 (7) { ["layoutId":protected]=> string(19) "joomla.content.tags" ["basePath":protected]=> NULL ["fullPath":protected]=> NULL ["includePaths":protected]=> array(0) { } ["options":protected]=> object(Joomla\Registry\Registry)#560 (3) { ["data":protected]=> object(stdClass)#570 (2) { ["component"]=> string(11) "com_content" ["client"]=> int(0) } ["initialized":protected]=> bool(false) ["separator"]=> string(1) "." } ["data":protected]=> array(0) { } ["debugMessages":protected]=> array(0) { } } ["slug"]=> string(58) "21:eendenpate-met-bundelzwam-schorseneren-en-preiselbeeren" ["catslug"]=> string(10) "8:blogitem" ["parent_slug"]=> NULL ["readmore_link"]=> string(64) "/blog/21-eendenpate-met-bundelzwam-schorseneren-en-preiselbeeren" ["text"]=> string(4604) "

Ingrediënten voor 4 personen

1 Eendenpaté
1 Doosje bundelzwammen
1 Brioche broodje
1 Potje Preiselbeeren
1 Zakje Geleisuiker
1 Scheut rode port
4 Schorseneren
1 Little gem sla
1 teentje knoflook

 

 

 

Bereidingswijze

1. Eerst maakt u van de Preiselbeeren een relish. Ga als volgt te werk. De Preiselbeeren, 1 laurierblaadje, scheut rode port en 2 el geleisuiker inkoken tot een stroperige saus.


2. Smoor de bundelzwam in roomboter met knoflook zacht (al dente).


3. Kook de schoongemaakte schorseneren in gezoutenwater.


4. Rooster de plakjes briochebrood.


5. Haal de binnenste lichtgroene blaadjes uit de Little gem.


6. Maak het bord op zoals op de foto.

 

 

TIP: De relish kunt u al een dag van tevoren maken.

 

Eet smakelijk!

 

 

Weetje van k-eetje

Preiselbeeren, relish, bundelzwam, schorseneren? U verwacht een lekker makkelijk recept maar heeft vervolgens geen idee waar wij het over hebben! Laat u niet ontmoedigen, wij leggen het u graag even uit.

 

Preiselbeeren

Ach, u weet niet wat Preiselbeeren zijn… toch even niet goed opgelet bij die ene Duitse les! Die les waarin de Wienerschnitzel en kartoffelsalade werden besproken.
Maar waarom zou u ook? Preiselbeeren zijn namelijk ook gewoon te koop onder de naam vossenbessen. Makkelijker te onthouden en net zo lekker.


De vossenbes wordt zo genoemd omdat vossen dol zijn op dit rode besje. De vossenbes wordt vaak verward met de cranberry (Oh, jee! Ook niet opgelet bij Engels?). Ze zijn dan ook beide friszuur van smaak.

 

Bundelzwam

Nu denkt u natuurlijk: ha, Deutsche Bundelzwamme! Maar nee, de bundelzwam is echt een bundelzwam (spreek uit: bundelzwam en niet boendelzwam).


Bundelzwammen zijn kleine paddenstoelen met een hoedje van ongeveer 5 tot 10 mm en ze staan op een lange dunne steel. Van oorsprong komt de bundelzwam uit Japan en heet daar Nameko. Niet heel verrassend: de paddenstoeltjes groeien als een bundeltje bij elkaar.

 

 

 Schermafbeelding 2019 12 17 om 15.30.08

 

Schorseneren

De schorseneer is een lange wortel met een bruin/zwarte schil. De smaak lijkt op die van asperges en ze worden ook wel armeluisasperges genoemd.
Het witte goud steekt dan ook sierlijk af naast de schorseneer.


In de Tweede Wereldoorlog en ervoor was het een populaire groente, maar later werd deze steeds minder gegeten.
Schorseneren zijn lastig schoon te maken omdat bij het schillen een kleverig melksap vrij. Daarom worden ze ook wel keukenmeidenverdriet genoemd. Wij raden daarom aan een paar keukenhandschoenen te dragen tijdens dit karweitje.

 

Little gem sla

Er was een tijd, lang gelee… dat er één soort sla bestond: kropsla. Kropsla, een gekookt eitje en slasaus. Als extraatje afgemaakt met een zilveruitje en tomaat.Zo eenvoudig kon het zijn.

Er kwam verandering in de slacultuur met de komst van ijsbergsla en sindsdien is de sla-invasie niet meer gestopt.

 

We kunnen kiezen uit slasoorten met exotische namen: Roquette, Salanova, Tatsoi, Mesclun, Romaine, Pousseblette, eikenbladsla, LolloBianco, botersla en… Little gem.


Little gem wordt ook wel suikersla of Pan Sucre genoemd.Een sla met zo’n naam moet wel zoet zijn, zou je denken.Niet dus.
Om verwarring te voorkomen, houden wij het dus bij Little gem. Letterlijk vertaald: klein juweeltje! Dat klinkt goed, dat smaakt goed. Het is een frisse, stevige en knapperige sla met een volle smaak.

 

 

Brood en (port)wijn

Op uw boodschappenlijst staan ten slotte nog briochebrood en rode port. Zij behoeven geen uitleg. Wel een kleine tip. Rode port en brioche gaan óók heel goed samen zonder al die poespas in de keuken. Gratis weetje van k-eetje ;-)

 

 

 

" ["tags"]=> object(Joomla\CMS\Helper\TagsHelper)#561 (4) { ["tagsChanged":protected]=> bool(false) ["replaceTags":protected]=> bool(false) ["typeAlias"]=> NULL ["itemTags"]=> array(0) { } } ["jcfields"]=> array(0) { } ["event"]=> object(stdClass)#581 (3) { ["afterDisplayTitle"]=> string(0) "" ["beforeDisplayContent"]=> string(0) "" ["afterDisplayContent"]=> string(0) "" } ["prev"]=> string(0) "" ["next"]=> string(43) "/blog/20-aardperensoep-voor-de-gewone-dagen" ["prev_label"]=> string(0) "" ["next_label"]=> string(8) "Volgende" ["pagination"]=> string(365) " " ["paginationposition"]=> string(1) "1" ["paginationrelative"]=> int(0) }

Ingrediënten voor 4 personen

1 Eendenpaté
1 Doosje bundelzwammen
1 Brioche broodje
1 Potje Preiselbeeren
1 Zakje Geleisuiker
1 Scheut rode port
4 Schorseneren
1 Little gem sla
1 teentje knoflook

 

 

 

Bereidingswijze

1. Eerst maakt u van de Preiselbeeren een relish. Ga als volgt te werk. De Preiselbeeren, 1 laurierblaadje, scheut rode port en 2 el geleisuiker inkoken tot een stroperige saus.


2. Smoor de bundelzwam in roomboter met knoflook zacht (al dente).


3. Kook de schoongemaakte schorseneren in gezoutenwater.


4. Rooster de plakjes briochebrood.


5. Haal de binnenste lichtgroene blaadjes uit de Little gem.


6. Maak het bord op zoals op de foto.

 

 

TIP: De relish kunt u al een dag van tevoren maken.

 

Eet smakelijk!

 

 

Weetje van k-eetje

Preiselbeeren, relish, bundelzwam, schorseneren? U verwacht een lekker makkelijk recept maar heeft vervolgens geen idee waar wij het over hebben! Laat u niet ontmoedigen, wij leggen het u graag even uit.

 

Preiselbeeren

Ach, u weet niet wat Preiselbeeren zijn… toch even niet goed opgelet bij die ene Duitse les! Die les waarin de Wienerschnitzel en kartoffelsalade werden besproken.
Maar waarom zou u ook? Preiselbeeren zijn namelijk ook gewoon te koop onder de naam vossenbessen. Makkelijker te onthouden en net zo lekker.


De vossenbes wordt zo genoemd omdat vossen dol zijn op dit rode besje. De vossenbes wordt vaak verward met de cranberry (Oh, jee! Ook niet opgelet bij Engels?). Ze zijn dan ook beide friszuur van smaak.

 

Bundelzwam

Nu denkt u natuurlijk: ha, Deutsche Bundelzwamme! Maar nee, de bundelzwam is echt een bundelzwam (spreek uit: bundelzwam en niet boendelzwam).


Bundelzwammen zijn kleine paddenstoelen met een hoedje van ongeveer 5 tot 10 mm en ze staan op een lange dunne steel. Van oorsprong komt de bundelzwam uit Japan en heet daar Nameko. Niet heel verrassend: de paddenstoeltjes groeien als een bundeltje bij elkaar.

 

 

 Schermafbeelding 2019 12 17 om 15.30.08

 

Schorseneren

De schorseneer is een lange wortel met een bruin/zwarte schil. De smaak lijkt op die van asperges en ze worden ook wel armeluisasperges genoemd.
Het witte goud steekt dan ook sierlijk af naast de schorseneer.


In de Tweede Wereldoorlog en ervoor was het een populaire groente, maar later werd deze steeds minder gegeten.
Schorseneren zijn lastig schoon te maken omdat bij het schillen een kleverig melksap vrij. Daarom worden ze ook wel keukenmeidenverdriet genoemd. Wij raden daarom aan een paar keukenhandschoenen te dragen tijdens dit karweitje.

 

Little gem sla

Er was een tijd, lang gelee… dat er één soort sla bestond: kropsla. Kropsla, een gekookt eitje en slasaus. Als extraatje afgemaakt met een zilveruitje en tomaat.Zo eenvoudig kon het zijn.

Er kwam verandering in de slacultuur met de komst van ijsbergsla en sindsdien is de sla-invasie niet meer gestopt.

 

We kunnen kiezen uit slasoorten met exotische namen: Roquette, Salanova, Tatsoi, Mesclun, Romaine, Pousseblette, eikenbladsla, LolloBianco, botersla en… Little gem.


Little gem wordt ook wel suikersla of Pan Sucre genoemd.Een sla met zo’n naam moet wel zoet zijn, zou je denken.Niet dus.
Om verwarring te voorkomen, houden wij het dus bij Little gem. Letterlijk vertaald: klein juweeltje! Dat klinkt goed, dat smaakt goed. Het is een frisse, stevige en knapperige sla met een volle smaak.

 

 

Brood en (port)wijn

Op uw boodschappenlijst staan ten slotte nog briochebrood en rode port. Zij behoeven geen uitleg. Wel een kleine tip. Rode port en brioche gaan óók heel goed samen zonder al die poespas in de keuken. Gratis weetje van k-eetje ;-)

 

 

 

 

Springrol met zalm, mangosalade en chili-korianderdressing

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 rijstvellen
  • 40 gram glasnoedels
  • 100 gram verse zalm in blokjes
  • 1 rode peper
  • sesamolie
  • chilisaus
  • 1 bosuitje
  • handje rucola
  • Bosje koriander
  • halve mango in blokjes
  • limoensap
  • bruine suiker
  • scheutje vissaus
Lees meer ...
 

Ossobuco met Gremolata

Ingrediënten voor 4 personen
4 kalfsschenkel
1 fles rode wijn
2 uien
4 tenen knoflook
½  knolselderij
2 wortels
Eetlepel grove mosterd
2 eetlepels bruine basterd
2 dl kalfsfond
Verse peper
1 bos krulpeterselie 
1 citroen

bereiding

  • Snijd de groenten fijn maar bewaar de peterselie, citroen en 1 teentje knoflook voor later. 

  • Marineer de kalfsschenkel minimaal een nacht in rode wijn en de fijngesneden ingrediënten.  

  • Zet de dag erna de schenkel in diezelfde marinade 8 uur in een oven van 90 graden (ik doe dit altijd 's nachts).

  • Schep de schenkel eruit.

  • Zeef de marinade en laat deze inkoken tot gewenste dikte: lekker sticky is het mooist.

Gremolata 

Hak de peterselie fijn, rasp de knoflook erdoor, was de citroen goed en rasp de schil van de citroen en knijp het sap erdoorheen.

Schep de gremolata over de ossobuco als hij op het bord ligt. 😋

Lees meer ...
 

Rode bietenrisotto

Eerst de boodschappen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram arboriorijst
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 afgestreken eetlepel bouillonpoeder
  • Een scheut rode bietensap
  • Een scheut witte wijn

 

 

Lees meer ...
 

rouille (voor bij uw vissoep)


Beste vriend van k-eet,
 
De rust is weergekeerd, feesten, borrels en overdadige diners: het is allemaal weer achter de rug.
Tot voor kort was januari een maand waarin je rustig het nieuwe jaar kon opstarten. Tegenwoordig rollen we gewoon door naar Dry January!
Hoewel alcohol voor veel mensen een synoniem is voor gezelligheid, zijn wij ervan overtuigd dat heerlijk eten óók prima smaakt én gezellig is zonder dat ‘glaasje’ wijn.
 
Maak van de gelegenheid gebruik en drink eens helemaal niets tijdens uw maaltijd. Uit onderzoek blijkt dat we dan veel beter kauwen en daardoor eerder voelen dat we genoeg hebben gegeten. Niet drinken, minder eten dus. 
Tip van k-eet: leg dan ook die smartphone tijdens het eten weg en kijk uw tafelgenoten eens aan… niet schrikken!

Lees meer ...
 

Eendenpaté met bundelzwam, schorseneren en Preiselbeeren

Ingrediënten voor 4 personen

1 Eendenpaté
1 Doosje bundelzwammen
1 Brioche broodje
1 Potje Preiselbeeren
1 Zakje Geleisuiker
1 Scheut rode port
4 Schorseneren
1 Little gem sla
1 teentje knoflook

 

Lees meer ...
 

Aardperensoep voor de gewone dagen

Frans Duijts is sinds zijn maagverkleining in augustus 20 kilo afgevallen en weegt nu nog maar 103 kilo! Good for you, Frans. Hij streamde zijn maagoperatie live. Dát had hij voor ons dan weer níet hoeven doen.

Lees meer ...
 

ZUURDESEM MET BRIE EN MANGOSALSA

  • 1 zuurdesem stokbrood
  • Brie
  • Beetje roomboter
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 2 bosuitjes
Lees meer ...
 

VIJGEN MET BLAUWE KAAS

  • Vijgen
  • Stuk blauwe kaas; Roquefort AOC, Bleu d'Auvergne, Rochebaron of Castello bleu
  • Walnoten grof gehakt
  • Balsamicoazijn van goede kwaliteit Lees meer ...
 

PANNA COTTA MET ROOD FRUIT

  • 500 ml slagroom
  • 500 ml melk
  • 80 gr suiker
  • schil van 1 citroen
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • Lees meer ...
 

ROMIGE POMPOENSOEP MET PARMEZAANKRULLEN

  • 4 personen
  • 60 g boter + 1 klontje
  • 30 g bloem
  • 2 fijngehakte rode uien
  • 1 kg pompoen in blokjes
  • 1 glas witte wijn
Lees meer ...
 

DE LEKKERSTE LUNCHGERECHTEN MET K-EETS CHUTNEYS

Sinds december kun gewoon thuis genieten van de heerlijke chutney's van k-eet. Maar wat kun je er mee? Welke smaak past bij welk lunchgerecht? We helpen je een beetje op weg. Natuurlijk zijn we benieuwd wat jouw favoriete combinatie is en bij welke gerechten jij chutney nog meer lekker vindt! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Lees meer ...
 

ROLLETJE VAN EENDENBORST

   met salade van witlof en appel, gebakken gamba’s, krokante

   tortilla en limoendressing

  •  4 plakjes gerookte eendenborst 
  • 12 gamba’s gebakken in wat olie 
  • 2 appels in hele kleine blokjes gesneden
  • Lees meer ...
 

KOFFIEMOUSSE

  • 4 gelatineblaadjes 
  • 125 ml espresso 
  • 2 zakjes vanillesuiker 
  • 3 eierdooiers 
  • 75 gr suiker 
  • 150 ml slagroom 
  • Lees meer ...
 

VERSE KREEFT MET TRUFFELMAYONAISE

  • Levende kreeft (1 kreeft per 2 personen)
  • Visbouillon (zelf getrokken of met visbouillontablet)
  • Zwarte truffelsaus
  • 1 ei en 1 eidooier
  • 200 ml lekkere olie
  • Scheutje witte wijnazijn
Lees meer ...
 

OVERHEERLIJKE LIMOENTAART

Ingrediënten voor 8 personen

Voor de korst:

  • 200 g bloem
  • 1/4 tl zout
  • 125 g koude boter
  • 2 el water
Lees meer ...
 

BLINI MET ZALMTARTAAR EN CITROENROOM

  • 8 blini's
  • Stukje rauwe zalm 50 gram
  • Gerookte zalm 50 gram
  • Korianderpoeder
  • Grove mosterd
  • Suiker
  • Peper & zout
Lees meer ...
 

ASPERGEBAVAROIS

 Recept voor 4 personen:

  • 350 gram asperges
  • 1 vanillestokje
  • 2 deciliter melk
  • blaadje gelatine
  • 4 eierdooiers
Lees meer ...
 

ZOMERSE COUSCOUS SALADE

  • 200 gram parel couscous
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 sinaasappel
  • zout
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
Lees meer ...
 

HEERLIJKE PERENTAART VAN K-EET

  • 100 gr. vloeibare margarine
  • 100 gr. basterdsuiker, 2 eieren
  • 160 zelfrijzend bakmeel
  • ca. 5 harde handperen
  • scheut licor 43
  • rasp en sap van 1/2 sinaasappel
  • Lees meer ...
 

HEILBOT MET CHOCOLADESAUS

  • 800 gram heilbot
  • 2 uien
  • 1 eetlepels bloem
  • 1 glas witte wijn
  • 50 gram pure chocolade
  • 1 glas visbouillon
  • Lees meer ...
 

CHEESECAKE MET WITTE CHOCOLADE EN BAILEYS

  • 175 g chocoladekoekjes (bijv. Sablés tout Chocolat, Bonne Maman)
  • 60 g boter, gesmolten
  • 500 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 200 ml crème fraîche
  • 200 g kristalsuiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 4 eieren
  • Lees meer ...
 

SALSA VERDE

  • 3 teentjes zeer fijngesneden knoflook
  • 3 el fijngesneden peterselie
  • 1/2 el fijngesneden munt 3 el fijngesneden basilicum
  • 1 el mosterd 4 fijngesneden ansjovisfilets
  • 2 el kappertjes, afgespoeld en uitgelekt en grofgesneden
  • 1 dl olijfolie
Lees meer ...
 

GEPEKELDE ZALM MET AUBERGINE EN MIERIKSWORTEL

Let op: de marinade moet een nachtje intrekken, dus begin op tijd.

  • 200 gr zalmfilet
  • 250 gr grof zout
  • 1 citroen
  • 50 gr kristalsuiker
  • aubergine
  • Lees meer ...
 

CHUTNEY VAN RODE BIET

  • 250 gr rode bietjes
  • 1 bol gepofte knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 groene appel
  • 1 laurierblaadje
  • takje tijm
  • Lees meer ...
 

VITELLO TONATO KALFSTARTAAR

  •  400 gram kalfsmuis
  •  1 el kappertjes
  •  handje vol sud ’n sol tomaatjes
  •  kruidenolie
  •  bosui
  •  blikje tonijn
Lees meer ...