BEL! 06 22200368


CHEESECAKE MET WITTE CHOCOLADE EN BAILEYS

  • 175 g chocoladekoekjes (bijv. Sablés tout Chocolat, Bonne Maman)
  • 60 g boter, gesmolten
  • 500 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 200 ml crème fraîche
  • 200 g kristalsuiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 4 eieren
  • 50 ml Baileys (whiskylikeur)
  • 150 g witte chocolade,fijngehakt
  • Nodig: keukenmachine, ingevette springvorm (ø 24 cm)

    Recept voor 10 personen

     

    BEREIDINGSWIJZE

    Verwarm de oven voor op 150°C. Maal in een keukenmachine de koekjes tot kruimels en meng er de gesmolten boter door. Verdeel het mengsel met de bolle kant van een lepel over de bodem van de taartvorm. Zet koud weg.

    Klop met een mixer de roomkaas zacht. Klop er crème fraîche, suiker en vanillemerg door.

    Voeg de eieren 1 voor 1 toe en roer de Baileys erdoor.

    Klop alles tot een glad beslag en meng er de chocolade door. Schenk het roomkaasmengsel in de taartvorm.

    Bak de taart ongeveer 75 min in de oven licht goudbruin. Laat afkoelen en garneer eventueel met fruit, chocoladesplinters of met een saus van rood fruit.