BEL! 06 22200368


GEPEKELDE ZALM MET AUBERGINE EN MIERIKSWORTEL

Let op: de marinade moet een nachtje intrekken, dus begin op tijd.

  • 200 gr zalmfilet
  • 250 gr grof zout
  • 1 citroen
  • 50 gr kristalsuiker
  • aubergine
  • mierikswortel
  • mosterd
  • mayonaise
  •  

    BEREIDINGSWIJZE

    • Bedek de zalmfilet met grof zout, sap van een citroen en de suiker. Laat een nacht trekken.
    • Spoel de zalmfilet onder koud water af en dep droog.
    • Snij de zalm in mooie dunne plakken en leg op een klein bordje of schaaltje.
    • Snij de aubergine in hele kleine blokjes die je even kort bakt op hoge temperatuur.
    • Garneer de zalmfilet met de aubergine en een mengseltje van mayonaise, mierikswortel en mosterd.

    Een mooi groen takje erop maakt het plaatje af!