ZUURDESEM MET BRIE EN MANGOSALSA
- 1 zuurdesem stokbrood
- Brie
- Beetje roomboter
- 1 mango
- 1 avocado
- 2 bosuitjes
- 3 sappige tomaten
- Citroensap
- Verse koriander
- Peper + zout
DAN DE KEUKEN IN:
- Snij de brie in dunne plakken.
- Schil en snij de mango in kleine blokjes.
- Haal het binnenste uit de tomaten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Snij de bosui fijn.
- Haal de blaadjes koriander van de takjes.
- Snij de koriander fijn en besprenkel met citroensap en wat peper en zout.
- Meng alles voorzichtig in een grote kom en proef of er nog wat peper en zout bij moet.
- Snij het zuurdesem in plakken, besmeer dun met een laagje roomboter.
- Beleg iedere plak brood met plakjes brie en schep er lekker veel mangosalsa op.
Héérlijk bij een glas wijn of een lekker koud biertje!!
Proost.....
TIP:
Na het schillen wordt avocado snel bruin. En met snel, bedoelen we dat je maar met je ogen hoeft te knipperen.
Om dit te voorkomen, besprenkel je de avocado met citroensap.