BEL! 06 22200368


PANNA COTTA MET ROOD FRUIT

  • 500 ml slagroom
  • 500 ml melk
  • 80 gr suiker
  • schil van 1 citroen
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • rood fruit naar keuze
  • DAN DE KEUKEN IN:

    • Was de citroen, droog hem en schil de citroen zo dat je alleen het gele gedeelte eraf snijdt
    • Laat de blaadjes gelatine weken in ruim koud water. Zorg daarbij dat de blaadjes niet op elkaar blijven plakken.
    • Doe de room, de melk, de suiker, het vanillestokje, en de citroenschil in een pannetje. Verwarm de ingrediënten al roerend op laag vuur zodat de suiker goed kan smelten totdat het net kookt en laat het even zacht pruttelen. Zet de pan van het vuur en voeg 1 voor 1, al roerend, de blaadjes gelatine toe die je eerst goed hebt uitgeknepen.
    • Schenk het mengsel in leuke glaasjes en laat afkoelen. Dan dek je ze af met keukenfolie en zet ze 24 uur in de ijskast.
    • Snij voordat je het dessert gaat eten, het rode fruit in kleine blokjes. Je kan deze evt. mengen met wat suikersiroop of crème de cassis en schep het op de panna cotta.
    • Garneer evt. af met een blaadje verse munt.

    TIP:

    Dit recept is strikt genomen niet vegetarisch vanwege de gelatine die erin is verwerkt. Gelatine is een eiwitproduct bereid uit bindweefsel van zoogdieren.

    Als alternatief kun je agar-agar gebruiken. Een bindmiddel gemaakt van de celwand van roodwier.