BEL! 06 22200368


ROMIGE POMPOENSOEP MET PARMEZAANKRULLEN

  • 4 personen
  • 60 g boter + 1 klontje
  • 30 g bloem
  • 2 fijngehakte rode uien
  • 1 kg pompoen in blokjes
  • 1 glas witte wijn
  • 1 lt bouillon (gevogelte of groenten)
  • 100 ml slagroom
  • 1 blokje parmezaan + 40 g geraspte parmezaan

 

 

DAN DE KEUKEN IN:

  • Doe 60 gram boter en de bloem in een pan. Verwarm dit 2 minuten op laag vuur terwijl je steeds blijft roeren en haal dan van het vuur.
  • Doe het klontje boter in een stoofpan en bak de uien en de pompoen op matig vuur terwijl je regelmatig blijft roeren.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg dan de witte wijn toe, laat 5 minuten koken.
  • Voeg dan de bouillon toe.
  • Laat alles 20 minuten pruttelen.
  • Meng de inhoud van de pan fijn met een staafmixer en voeg tegelijkertijd het bloem/boter mengsel toe.
  • Voeg de room toe, goed mengen en laat het kort inkoken terwijl je blijft roeren.
  • Breng verder op smaak met zout en peper indien nodig.
  • Haal dan van het vuur en voeg de geraspte parmezaan toe.
  • Dien de soep op met parmezaankrullen, die je zelf op het laatste moment kunt schaven met de kaasschaaf.......Héérlijk!

 

TIP:

Kun je geen Parmezaanse kaas vinden? Neem dan een andere oude Italiaanse kaas zoals bijvoorbeeld Peccorino of -als het echt niet anders kan- Hollandse oude kaas zoals Old Amsterdam.