BEL! 06 22200368


ROLLETJE VAN EENDENBORST

   met salade van witlof en appel, gebakken gamba’s, krokante

   tortilla en limoendressing

  •  4 plakjes gerookte eendenborst 
  • 12 gamba’s gebakken in wat olie 
  • 2 appels in hele kleine blokjes gesneden
  • 2 stuks witlof in hele kleine blokjes gesneden
  • Mooie kleine slablaadjes 
  • Verse bieslook
  • Flinke schep mascarpone 
  • Limoendressing 
  • 1 tortilla 
  • 2 kwarteleitjes gekookt en doormidden gesneden
    (voor 4 pers.)

  •  

     

    IN DE KEUKEN:

    • Meng voor de salade de witlof en de appel samen met de mascarpone en de verse bieslook. 
    • Breng het geheel op smaak met peper en zout. 
    • Zet even weg in de koelkast zodat het kan opstijven.
    • Maak de limoendressing door verse limoensap en -rasp te vermengen met een klein bakje mayonaise en dit te verdunnen met wat koksroom zodat deze schenkbaar maar niet te dun wordt. 
    • Beetje peper en zout erbij is lekker.
    • Snijd uit de tortilla driehoekjes die je heel even aan beide kanten bakt in een beetje olie. Leg ze op keukenpapier en bestrooi er een beetje zeezout overheen.

     

    OPMAAK:

    Schep de salade in het midden van het bord, gebruik hiervoor eventueel een steekring en bekleed het rondom met de plakjes eendenborst. Leg alle andere ingrediënten rondom het rolletje en schep er wat limoendressing over.
    Tip: je kunt in plaats van eendenborst ook rosbief of fricandeau gebruiken.
    Mnom mnom…

    TIP:

    Zo’n salade met plakjes eendenborst is natuurlijk lekker. Maar waarom haal je niet een hele eendenborst die je zelf klaarmaakt? Zelf bakken is makkelijk, snel en zó ontzettend lekker!

    ZO GAAT HET ZEKER GOED:

    Een eend heeft een dikke vetlaag die je in moet snijden voor het bakken, zodat het vlees niet kromtrekt en het vet goed smelt en wegloopt. (Als je dit één keer hebt nagelaten, vergeet je het nooit meer. De eendenborst verandert in een smakeloze, slappe en vette lap vlees. Niet lekker! ) 
    Snij lange inkepingen over de breedte van de eendenborst. Snijd vervolgens tegen de richting in zodat een ruitpatroon ontstaat.
    Verwarm een pan en bak de eendenborst eerst vijf minuten op het eigen vet zonder toevoeging van olie of boter. Na vijf minuten draai je de filet om. Wanneer de filet gaar is, is afhankelijk van de dikte van de eendenborstfilet. Houd ongeveer 3 minuutjes aan voor rosé en iets langer als je hem doorbakken wilt eten. Iets wat wij ons trouwens niet kunnen voorstellen.

    Het grootste deel uit je vanavond op en de rest is voor de salade. Wél iets bewaren dus!